Thomas kan konsten att snacka

"Och där tar Roger Frosthed starten, hårt uppvaktad av P-O Leandersson, men vad händer där... jäklar i min låda, Morgan Eriksson smiter förbi..." Att lyssna på speakern Thomas Svanäng är minsann en upplevelse i sig. En given höjdare på Semesterracet varje år. - Jag älskar det här, säger han.

"Jäklar i min låda... nu går det ordentligt fort i kurvan". Thomas Svanäng är en riktig profil under Semesterracet, en speaker som lever sig in i varje heat och som kan konsten att snacka.

"Jäklar i min låda... nu går det ordentligt fort i kurvan". Thomas Svanäng är en riktig profil under Semesterracet, en speaker som lever sig in i varje heat och som kan konsten att snacka.

Foto:

Motorsport2012-07-12 23:05


Det är lätt att ta Stockholmaren Thomas Svanäng till sitt hjärta. Ja... det räcker nästan egentligen att bara höra honom kommentera heaten i Semesterracet. Att träffa honom är lika trevligt. Det är en snacksalig herre vi möter under en kort matpaus.
Frågan är hur han orkar hålla det höga tempo han har under folkracefestivalen i Vimmerby. Orden smattrar fram, inlevelsen är enorm och det märks att han brinner för att vara speaker.
- Det finns vissa som kallar mig "mannen som talar utan att andas", he, he. Och det är ju så, många säger att de tycker det är roligt att höra mig kommentera racen.

Bästa på året
Thomas Svanäng gör sitt nionde år som speaker. Han lockades dit av folkracelegenden Kurt Ågren.
- Den här veckan är den bästa för mig på hela året. Faktum är att när jag åker härifrån på söndagarna så längtar jag redan till nästa år. Det är ju allt det sociala också. Man träffar så otroligt många härliga människor och det är ett suveränt arrangemang.
Hur mår du egentligen efter en intensiv dag?
- Bara bra. Det märks lite efter två dagar - och efter fem är jag oftast helt slut. Jag brukar tappa rösten när Semesterracet är över, men bara i ett par timmar, sedan är den tillbaka igen.
- Du vet, jag tjattrar en hel del under de här dagarna. Förra året räknade vi ut att det kördes 6 400 varv.

Nye Granqvist...
Thomas Svanäng är känd för många uttryck, inte minst sitt klassiska "jäklar i min låda".
- Ha, ha.. när jag var i Norge som speaker satt alla bara och väntade när jag skulle säga det första gången.
Skulle inte radio vara något för dig...?
- Många säger det - och visst, det vore en dröm, men än har det inte blivit något. Jag kör fortfarande bärgningsbil, säger han och nämner ikonen Lasse Granqvist som sin stora favorit när det handlar om att kommentera sport i radio.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!