Titelförsvaren siktar högt

Han är bara 23 år, men har redan förnämliga meriter: kåsavinnare, juniorvärldsmästare, SM-segrare... - Jag siktar på att bli världsmästare i stora klassen, säger Joakim Ljunggren.

Världsmästarämne. Unge Joakim Ljunggren siktar mot seger i klassikern Novemberkåsan som avgörs i Vimmerbytrakten under helgen.

Världsmästarämne. Unge Joakim Ljunggren siktar mot seger i klassikern Novemberkåsan som avgörs i Vimmerbytrakten under helgen.

Foto:

Motorsport2008-11-14 23:02


Men först av allt vill han ta en ny kåsa-titel i helgen.
Förra årets kåsa i Trollhättan var upplagd för hemmaföraren Andreas Thoresson. Han ledde länge, men fick till slut ge sig för Joakim Ljunggren.
- Han tog helt slut och då hjälpte det inte att Thoresson körde i hemmaterräng, säger Ljunggren som alltså vann novemberkåsan i sitt femte försök.
Han tror på en hård och tuff fight om segern med i första hand hemmaåkaren Calle Bjerkert, Anders Eriksson och Björne Carlsson.

Stark säsong
Joakim Ljunggren får ändå ses som huvudfavorit med tanke på fjolårsvinsten och årets kanonfina resultat. Han kom sexa i senior-VM och var framme och nosade på tredjeplatsen innan han fick en hjärnskakning i somras, vilket hämmade körningen. I SM var han suverän och vann allt.
- Jag har i princip kört tävlingar varenda helg sedan nyår. Det här är ju mitt yrke, precis som för Anders Eriksson och Björne Carlsson. Det är en stor förmån, säger den sympatiske killen som kör för Karlskoga.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!