Tomasz Gollob lämnar Västervik

Nu är det definitivt klart. Efter tio säsonger i Västervik Speedway lämnar Tomasz Gollob klubben. Nästa säsong blir det nykomlingen Hammarby som får ta del av storstjärnans tjänster.

Tomasz Gollob har gjort sitt i Västervik.

Tomasz Gollob har gjort sitt i Västervik.

Foto:

Motorsport2010-12-01 07:23

Västerviks lagledare Mikael Messing trodde det var kört med Tomasz Gollob redan i förra veckan. Ordföranden Seimour Östervall hoppades in i det sista att 39-åringen ändå skulle stanna - men är inte förvånad över att han väljer att byta klubb.
- Vi kan inte vara med och tävla när det gäller det ekonomiska. Klart det är tungt att tappa Gollob, säger Östervall.

Höjer lönekraven
Polacken, som äntligen fick bli världsmästare i år, har stannat i Västervik i flera säsonger trots anbud om högre lön från andra klubbar. Men nu gick det inte att hålla kvar honom på Sparbanken Arena längre.
- Han kan passa på att höja lönekraven rejält när han är nybliven världsmästare, dessutom vill han nog tjäna lite extra pengar i slutet av karriären, säger Östervall och fortsätter:
- Jag kan tänka mig att lönen Gollob kommer få i Hammarby är lika stor som hela deras lags omsättning i allsvenskan var under den gångna säsongen.
Västerviks har dock full trupp eftersom åtta förare är under kontrakt 2011. På pappret ser truppen klart svagare ut än i fjol - på grund av att namnet Tomasz Gollob lyser med sin frånvaro.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om