Topp tio i SM-deltävlingen - trots svår krasch

I dag kördes den andra SM-deltävlingen i enduro. Oscar Blom kom åtta i JSM2 och trots att Markus Lundgren var rejält mörbultad efter en svår krasch i lördags körde han återigen in bland de tio första i JSM1.

Trots en svår krasch under lördagens tävling slutade Markus Lundgren, Vimmerby MS, tia i dagens SM-deltävling i klassen JSM1.

Trots en svår krasch under lördagens tävling slutade Markus Lundgren, Vimmerby MS, tia i dagens SM-deltävling i klassen JSM1.

Foto:

Motorsport2016-04-24 14:45

Tre förare från Vimmerby MS gjorde i helgen sina debuter i JSM-klassen i enduro, som kördes i Hässleholm. Och samtliga höll sig väl framme. Bäst gick det för en blåslagen Markus Lundgren som kom nia i JSM1 i lördagens deltävling och tia i söndagens.
– Med tanke på den jättevurpa jag gjorde i lördags så får jag vara nöjd, säger han.
– Det tog bara stopp i hög fart och jag voltade över cykeln. Jag är ”bara” blåslagen och mörbultat, men är glad över att det inte gick värre, säger Markus Lundgren.
I dagens tävling slutade det med en åttonde plats för Oscar Blom i JSM2, medan Markus Lundgren och Didrik Gustafsson slutade 10:a respektive 13:e i JSM1.
– Jag hade bra flyt i åkningen, men på sista provet gick fotbromsen sönder, så jag fick köra utan den, berättar Markus Lundgren.
I SM1 körde Jonas Gustafsson till sig placering nummer 18.

Totalt på söndagen blev placeringarna för VMS-åkarna:
Markus Lundgren 52:a, Oscar Blom 53:a, Didrik Gustafsson 63:a och Jonas Gustafsson 79:a. Mellan Lundgren och Blom skiljde det bara 20 sekunder.
– Klart att det sporrar när det är så jämnt mellan oss, säger Lundgren.
Kristdalabördige Kalle Svensson, tidigare Vimmerby MS men numer Oscarshamns EK, blev på söndagen sexa i SM1 och 26:a totalt.
Om två veckor körs SM-deltävling nummer tre – i hemmaskogarna i Vimmerby.
– Då hoppas jag på en bättre placering. Vi ska ha en fördel av att vara vana vid alla stenarna kring Vimmerby, avslutar Lundgren.

HÄR kan du läsa hur det gick i lördagens första SM-deltävling.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!