Tvåa i Mexico

Sveriges juniorlandslag svarade för en storstilad insats i sixdays i Mexico. Sverige med Vimmerbyföraren Kalle Svensson i laget tog silver. Men det var tyvärr inte bara det sportsliga som var i fokus i årets sixdays - det 85:e i ordningen.

Bra kört.  Kalle Svensson, Vimmerby MS, svarade för en stark prestation då han och övriga förare i det svenska juniorlandslaget kom tvåa i sixdays i Mexico.

Bra kört. Kalle Svensson, Vimmerby MS, svarade för en stark prestation då han och övriga förare i det svenska juniorlandslaget kom tvåa i sixdays i Mexico.

Foto:

Motorsport2010-11-08 07:46


Mexico är ett land som är hårt drabbat av knarkuppgörelser mellan olika karteller, inte minst i gränstrakterna till USA. Att drogerna har en stark påverkan på det mexikanska samhället fick Kalle Svensson och de övriga enduroförarna i sixdays tydligt erfara. Den sista deltävlingen - i lördags - ströks sedan oroligheter brutit ut efter ett mord på en maffiaboss i staden Morelia.
- Han blev skjuten natten mellan fredag och lördag. Arrangörerna tyckte det var säkrast att ställa in den sista etappen, säger Kalle Svensson strax innan han gick in i bussen för vidare avfärd till Mexico City och ett väntande flyg hem till Sverige.
Fick ni några restriktioner efter vad som hänt?
- På nyheterna sa de att man skulle hålla sig inomhus efter klockan sex på kvällen. Vi såg ju poliser i gathörnen och vi fick ta det lugnt på hotellet.

Nio långa år...
Kristdalas enduroess var utöver den sista dagens oroligheter nöjd med vistelsen i Mexico:
- Det har varit jättebra. Arrangörerna hade ordnat kanonfina banor och vi körde otroligt bra alla fyra.
Sverige hade inte tagit medalj i sixdays sedan 2001 - men nu slog Kalle Svensson, Johan Carlsson, Calle Sjöö och Henrik Lindholm till med en silvermedalj.
- Det var fantastiskt. Det känns skönt med ett silver. Åt Spanien var inte så mycket att göra. De har ett starkt lag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!