Ulamek visade förbättrade takter

Var det Västervik speedways lagledare Peter Helgesson som låg bakom den viktiga segern på hemmabanan mot Piraterna? I vart fall skrämde han vissa av sina förare inför matchen genom att hota med att de skulle ställas över i smålandsderbyt mot Dackarna.

Sebastian Ulamek blixtrade till med två heatsegrar för Västervik i början av matchen mot Piraterna. Foto: Magnus Strömsten

Sebastian Ulamek blixtrade till med två heatsegrar för Västervik i början av matchen mot Piraterna. Foto: Magnus Strömsten

Foto:

Motorsport2007-08-08 07:48

En som tog åt sig var Sebastian Ulamek som inledde med två heatsegrar och tände hela laget till slutseger med 53-43 och därmed är Västervik fortfarande obesegrat hemma på Ljungheden.
Peter Helgesson fick till slut rätt, att hemmabanan och lagets jämnhet skulle avgöra. Precis så blev det men Piraterna var inte helt farliga och hängde med till efter paus då ledningen fö rhemmalaget var bara fyra poäng. Piraterna nådde dock aldrig ifatt Västervik och hemmalagets femetta i heat tolv, genom Gollob och Niels Kristian Iversen, avgjordes matchen.
Västervik ökade genom femetta sin ledning till 40-32 och från den smällen reste sig aldrig Piraterna.
När lagen senast möttes på Ljungheden slutade matchen 48-48, men att Piraterna skulle en sådan bedrift i går kväll var det inte många som trodde.
- Fullt förståeligt, för jag var själv lite orolig. Det är ju inget dåligt lag Piraterna har,ansåg Peter Helgesson.
Sebastian Ulamek var den förare lagledare Helgesson var mest osäker på och inför matchen sa han till VT: Han måste vakna om han vill vara med mot Dackarna nästa vecka.
Och det ville uppenbarligen Ulamek som inledde med två raka heatsegrar vilket dels lugnade lagledare Helgesson, dels tände de övriga i laget. Avslutningen blev inte lika bra för Ulamek som fick nöja sig med en pinna på sina två avslutande heat.
Nu blev det andra förare som steg fram i rampljuset och såg till att serieledningen finns kvar hos Västervik: Bjarne Pedersen tog 9+1, Chris Harris 11, Thomasz Gollob 12+1.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!