USM-guld till Vimmerbyförare

Det firades rejält hemma på Lidhemsgatan i Vimmerby i går kväll.

Motorsport2015-09-15 17:17


I centrum för hyllningarna stod 15-årige Alex Pettersson, som körde hem USM-guldet i motocross i helgen.
- Helt obeskrivligt. Jag har knappt fattat det, säger den nykorade svenske mästaren.
I konkurrens med killar som är ett år äldre körde 15-årige Alex Pettersson, Vimmerby MS, i helgen hem USM-guldet i MX2 U17.

För att kunna ta hem SM-guldet var två heatsegrar mer eller mindre ett måste för Alex.
"Stod bara och skakade"
Det första heatet lyckades han också ta hem före Harald From. Albin Larsen kom fyra och därmed var totalställningen inför det sista och helt avgörande heatet följande: From 128 poäng, Alex Pettersson 126 poäng och Larsen 124 poäng.
- Jag stod bara och skakade under det andra heatet. Det var bland det värsta jag har sett, skrattar pappa Tord Pettersson.
- Killarna slog varvrekord i slutet av heatet och det gick bara fortare och fortare.
Harald From ledde ända fram till näst sista varvet, då Alex Pettersson lyckades köra innanför honom och gå förbi, en ledning som Alex höll hela vägen in i mål. 25 poäng till VMS-föraren och 22 poäng till From innebar totalpoängen 151 mot 150 i Alex favör.
- Jag såg redan i första heatet att han blev trött på slutet. Därför låg jag bakom och väntade in rätt tillfälle i det andra. När jag väl var förbi gick det på ren vilja och jag drog faktiskt ifrån lite, berättar Alex.

Alex Pettersson har ett år kvar i ungdomsklassen och även om funderingar har funnits att redan nu kliva upp i JSM, så blir det ändå ett sista år i USM nästa säsong.
- Ja, jag har bestämt mig för det. Jag tror att det är bäst för min utveckling, säger Alex, som satsar hårt på sin motocross.

Läs mer om SM-guldvinnaren i onsdagstidningen!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om