Vände och vann

Västervik var illa ute i hemmamötet med bottenlaget Valsarna. Men en stark avslutning vände allt. 29-31 i paus blev till slut 53-43. Som vanligt var det Chris Harris och Tomasz Gollob som förde Västervik till seger. - Det kändes bra ikväll. Ingen tror på oss, men vi har bra lagkänsla, säger Harris.

Foto: Fredrik Lindeborg

Foto: Fredrik Lindeborg

Foto:

Motorsport2010-06-23 06:16

Inför en ny undermålig publiksiffra (1806) på Sparbanken Arena fick Västervik en alldeles lysande start på det viktiga mötet med Valsarna. Femetta i både första och tredje heatet gav en mycket hoppingivande 12-6-ledning.
Därefter gick det tyngre. Storstjärnan Tomasz Gollob fick bryta sitt första heat och efterhand tappade Västervik sitt övertag. Ett jämnt bortalag kämpade sig in i matchen och med femetta i både sjunde och tionde heatet vände Valsarna till ledning i paus, 31-29. De för hemmapubliken bekanta förarna Sebastian Ulamek och Tomasz Gapinski imponerade mest.
- Vi var illa ute. Jag tycker att de körde jättebra och de har flera förare som kan den här banan. Vi var svaga och hade lite otur, säger Messing.

Stark vändning
Ett snack i vilan gav dock Västervik ny och nödvändig kraft. Efter paus var det nämligen inget snack. Västervik körde över Valsarna i de sex sista heaten, som slutade 24-11. Totalt gav det en betryggande seger, 53-43, och en hand om bonuspoängen.
- När matchen utvecklade sig som det gjorde är det jättebra att vi kan vinna så komfortfabelt som vi gör. Det kändes som att vi var på väg att tappa matchen, säger Messing.
- Jag skulle också vilja ha Harris och Gollob i slutet, säger bortalagets lagledare Robert Eriksson bittert.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!