Världsstjärnan lämnar Elitserieklubben – efter bara en säsong

I förrgår kraschade han svårt i Tjeckien och bröt en halskota och flera revben. I dag briserar nyheten att Nicki Pedersen lämnar sin Elitseriestyrning i Lejonen. – Han är en för stor individualist, säger klubbens ordförande Roland Olofsson till vn.se.

Foto: Roelof Stroetinga

Motorsport2016-09-20 07:22

Nej, något nytt kontrakt med Lejonen blir det alltså inte för Pedersen, sportens danske enfant terrible med flera VM-guld på meritlistan.

– Vi vill skapa en trupp med en bra sammanhållning. Och då får det inte vara för mycket individualister. Det har vi förlorat mycket på i år, säger Roland Olofsson till Värnamo-Nyheter.

Inte heller stjärnor som Tai Woffinden och Fredrik Lindgren tycks vara av intresse för Gislavedsklubben. Istället vill man satsa ungt – och långsiktigt.

– Nej, de (Tai och Fredrik) är i en annan prisklass än vad vi ser just nu. Men får man in en bra sponsor som kan gå in och täcka upp en sådan förare så säger vi ja tack. Men det är inget vi känner att vi själva kan ha råd med.

Fokus ligger istället på att förlänga med framförallt Chris Holder och Anders Thomsen.

– Men där måste vi se till kostnadsbiten. Man vill inte hamna i de svårigheterna vi har varit i innan. Man ska inte bygga luftslott, då exploderar det förr eller senare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!