"Västervik är svårslaget hemma"

Luxo Stars krossade Västervik i Målilla förra veckan. Repris på Ljungheden i kväll? - Det blir mycket tuffare nu, säger Peter Karlsson. Han kommer till matchen fylld av självförtroende. Han vann GP-kvalets semifinal i belgiska Heusden-Zolder.

I stöten. Peter Karlsson har visat fin form på sistone och han får en viktig roll i kvällens derby borta mot Västervik. Foto: Magnus Strömsten

I stöten. Peter Karlsson har visat fin form på sistone och han får en viktig roll i kvällens derby borta mot Västervik. Foto: Magnus Strömsten

Foto:

Motorsport2004-06-22 06:47

- Det har gått bra för mig större delen av säsongen och det ska bli roligt att möta Västervik igen, säger Luxo Stars lagkapten Peter Karlsson inför derbyt.
Nu var det inte bara Karlsson som körde bra av Luxoförarna i helgen. Även Sebastian Ulamek visade härlig form och kom tvåa bakom sin lagkamrat.
De båda är nu klara för final i GP-kvalet, som körs i Vojens i augusti. Bara de två främsta förarna därifrån tar sig vidare till GP nästa säsong.
Vad tycker du om så få tar sig vidare?
- Det kanske inte är så himla kul, men två förare är ändå bättre än inga. Det här ska ju vara sista året som det körs kval överhuvudtaget. Sen blir det väl ännu svårare att ta sig till GP.

Hitta rätt inställningar
Grand Prix i all ära, nu koncentrerar sig Peter Karlsson för kvällens seriematch i elitserien. En match som på förhand är oviss enligt honom:
- Västervik är ett av de starkaste lagen på hemmaplan och om jag inte minns fel var det en av få matcher vi förlorade med Kaparna förra året.
Vad är nyckeln till seger?
- Starterna som alltid och att vi får en bra inledning. Jag får snacka med grabbarna innan matchen så att vi är på hugget direkt.
Hur trivs du på Ljungheden?
- Jag brukar köra rätt bra där. Det gäller att få till inställningarna, annars kan man få tugga grus.
Om Luxo Stars vinner kvällens toppmöte passerar laget Västervik och går upp på första eller andra plats beroende på hur det går för Masarna mot Indianerna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om