Västervik föll

Krascher, uteslutningar och totala satsningar - nog fick årets störst publik dramatik för pengarna. 3662 såg Elit Vetlanda återupprepa förra veckans resultat, 52-44. - Vi räcker inte till idag, säger lagledaren Mikael Messing.

Jaroslaw Hampel vinner tredje heatet för Elit Vetlanda närmast följd av Västerviks Chris Harris.  Foto: Janne Strömsten

Jaroslaw Hampel vinner tredje heatet för Elit Vetlanda närmast följd av Västerviks Chris Harris. Foto: Janne Strömsten

Foto:

Motorsport2010-07-14 06:23


3662 såg Elit Vetlanda besegra Västervik på Sparbanken Arena. Det är säsongens i särklass största publiksiffra på bankovalen. Men där var glädjeämnena dessvärre slut för Västervik. Laget förlorade återigen med 54-42 - och reserven Robin Messing bröt näsbenet.
- Det hände mycket idag, konstaterar Robins farbror, tillika lagledaren, Mikael Messing.
Jojo. Matchen var - minst sagt - högdramatisk. Särskilt ur Västerviks synvinkel. I andra heatet kraschade Robin Messing (som fick avbryta matchen med brutet näsben), i det tredje gjorde Nicolai Klindt likadant och i det sjunde rev en för dagen usel Rafal Okoniewski sönder starttejpen.
Västervik var övertänt, men Västervik höll också länge stången mot det på pappret vassare Elit Vetlanda. Mycket var Tomasz Jedrzejaks förtjänst. Polacken gjorde en av sina bättre matcher på länge från reservplats, vann fyra heat och tog totalt tretton poäng på sina sex heat.
- Det var en väldigt tuff match eftersom Vetlanda är ett mycket mycket bra lag. Det kändes bra för egen del, jag gjorde allt jag kunde, som alltid, säger polacken.
Ska Västervik slå de bästa lagen måste Gollob vara i mycket bättre slag.
- Det är bara åtta poäng och det är ingenting. Vi gör en bra match, men det är några som tar för få poäng, säger Messing.
Två raka förluster med hyfsat god marginal. Västervik må vara ett slutspelslag, men bland de absolut bästa räcker de inte till.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!