Västervik fullbordade sviten

Hur långt ska Västervik Speedway anno 2016 gå? Likt en slåttermaskin har man klippt motståndareunder Allsvenskan och i går kväll fullbordade man den förlustfria sviten i grundseriens sista match. – Det var en stenhård fajt, men vi ville verkligen hålla i hela vägen, säger lagledaren Morgan Andersson.

”Som vanligt” den här säsongen svarade Jacob Thorssell för en riktigt stark insats när Västervik fullbordade sin förlustfria svit i Allsvenskan och vann borta mot Griparna i går kväll.

”Som vanligt” den här säsongen svarade Jacob Thorssell för en riktigt stark insats när Västervik fullbordade sin förlustfria svit i Allsvenskan och vann borta mot Griparna i går kväll.

Foto: Magnus Strömsten

Motorsport2016-07-22 08:00

Att det skulle bli serieseger och direktavancemang till den allsvenska semifinalen var ju redan klart.

Det mest intressanta inför gårdagskvällen var om Västervik även skulle vinna säsongens svåraste bortamatch – den mot Griparna i Nyköping – och ta den förlustfria raden i mål.

Och visst gjorde man det. Inledningsvis inte helt utan bekymmer men till slut ändå hur säkert som helst.
Underläge 23-19 efter sju heat vändes till seger 50-40 efter 15.

Thorssell bäst

Som så många gånger förr den här säsongen var det supertalangen, tillika årets stora utropstecken i svensk speedway, Jacob Thorssell (bilden), som ledde sitt lag och var poängbäst.

– Han är ju en tekniker av Guds nåde, berömmer Lagledare Andersson.

Hur ser du på hans utveckling den här säsongen?

– Det är egentligen ingen större överraskning. Det här är det man förväntade sig i fjol om han hade fått en ”normal” säsong då.

Långt uppehåll

För Västervik väntar nu några veckors uppehåll innan det är dags för semifinal.

– Det ska inte påverka oss som lag. Killarna håller igång på andra håll. Däremot är det ju trist, nu när vi har fått upp intresset i staden, att inte kunna bjuda hemmapubliken på speedway under den här perioen, säger Morgan Andersson.

Stark trio

Självklart var det inte Thorssell själv som låg bakom gårdagskvällens starka seger.

Peter Ljung punkterade matchen när han klippte två hemmaförare i en och samma sekvens och fixade 3-3 istället för 1-5 i 14:e heatet.

– Där avgjordes det. Brutalt bra av honom. Även Freddie Eriksson och Rasmus Jensen gör fantastiska insatser, säger Morgan Andersson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!