Västervik sänkte Bajen

En tidigare världsmästare och en tidigare VM-medaljör spelade var för sig framträdande och matchavgörande roller då Västervik besegrade Bajen med 55-41 i elitserien hemma på Ljungheden.

Nicki Pedersens Bajen Speedway kunde inte rå på svenska mästarna Västervik som vann med 55-41.

Nicki Pedersens Bajen Speedway kunde inte rå på svenska mästarna Västervik som vann med 55-41.

Foto:

Motorsport2006-06-28 06:32

Nicki Pedersen, en gång i Västerviksvästen, gjorde bort sig i sitt sista heat då Bajen hade häng då han fick stoppsladd och hindrade en hemmaförare och blev utesluten. Omstarten vann hemmalaget 5-1 och avgjorde matchen.
VM-medaljören som utmärkte sig på ett positivt sätt var återbördade Todd Whiltshire som efter några års frånvaro nu är het som glöd och hans 10+1 poäng fick avgörande betydelse.
Todd Wiltshire har blivit rena lyckoklippet för mästarlaget Västervik. När ryktet gick att han funderade på comeback hörde Västervik av sig och det behövdes ingen övertalning.
- Jag har haft så fina år tidigare i Västervik att jag inte hade några problem med att bestämma mig för Västervik, säger Wiltshire.
Och i Västervik jublar man.
- Jag behöver väl inte påpeka att vi är minst sagt nöjda med Todd sa ledaren Jörgen Johansson.
- I kväll höjde han sig ytterligare ett snäpp jämfört med premiärmatchen och nu var han den lagåkare vi vet att han är, sa Patrik Olsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!