Västervik vände i sista heatet

Stekhett E22-derby mellan de båda fullpoängarna i speedwayallsvenskan. Och en dramatisk avslutning som fick den stora bortaklacken från Västervik att jubla högt. – Thorsell och Max levererar igen, sa en glad Morgan Andersson, lagledare i Västervik, sedan duon vänt 41-43 till 46-44 i sista heatet.

Åtvidabergssonen Jacob Thorsell fortsätter att imponera för Västerviks Speedway. I går var han poängbäst när laget vann toppmötet borta mot Vargarna från Norrköping.

Åtvidabergssonen Jacob Thorsell fortsätter att imponera för Västerviks Speedway. I går var han poängbäst när laget vann toppmötet borta mot Vargarna från Norrköping.

Foto:

Motorsport2016-06-03 06:55

De flesta förståsigpåare har tippat Vargarna och Västervik i topp av allsvenskan i speedway. Och visst har lagen motsvarat förväntningarna än så länge. I går kväll möttes de båda fullpoängarna på ett soldränkt Kråkvilan i Norrköping i den fjärde omgången. Efter en makalöst rafflande avslutning på matchen har Västervik nu satt sig själv i en utmärkt sits i kampen om seriesegern.

”Oerhört skönt”

– En oerhört skön seger. Det här var på papperet den svåraste matchen, summerar Västerviks lagledare Morgan Andersson, som gladdes över två busslaster fans och var imponerad av unge Jacob Thorsells fortsatta framfart den här säsongen.

– Återigen levererar han grymt. Han gör allt så oerhört professionellt just nu. Säsongens stora utropstecken, berömmer Morgan Andersson.

– Han och Micke Max gör ett kanonjobb i kväll. I övrigt är vi tyvärr lite ihåliga, tycker Morgan.

Rekordjämn match

Den oerhört jämna seriefinalen (under matchen skiljde det aldrig mer än två poäng mellan lagen) såg länge ut att avgöras på ett felaktigt domslut.

I det nionde heatet uteslöts Joel Andersson för att ha kört in i starttejpen. Rätt så långt, men inte när Västervik inte tilläts ersätta honom.

– Jag var 110 % säker på att jag hade rätt och att domaren hade fel. Jag bad honom – i och med att det var en sådan viktig match och viktigt läge i matchen – att ringa och kolla upp med någon för att vara på den säkra sidan, men han satte bara heatet under tvåminutersregeln direkt, berättar Morgan Andersson.

– Efter matchen kom han och bad om ursäkt och erkände att han hade tolkat reglerna fel. Jag kan lova dig att jag inte hade varit nådig att tas med om vi hade åkt dit på det där, skrattar Morgon.

Suverän parspeedway

Men så blev det ju nu inte. För i nomineringsheatet klev Jacob Thorsell och Micke Max fram. Thorsell tog innern, Max gick runt och efter suverän parspeedway var det sedan en formsak.

– Inför nomineringen väntade vi för att se vilka banor Vargarna valde och hur vi skulle lägga upp strategin. Det lyckades ju ganska bra, myser Morgan Andersson.

Resultat

Vargarna-Västervik 44-46

Vargarna: Kim Nilsson 11, Daniel Davidsson 10, Rene Bach 8, Nicklas Porsing 6, Alex Johansson 5, Oliver Berntzon 4, Dennis Fagerkrantz 0.

Västervik: Jacob Thorsell 13, Mikael Max 12, Peter Ljung 8, Joel Andersson 6, Joel Kling 5, Fredrik Engman 2, Kenny Wennerstam 0.

Publik: 1 220.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!