Vetlanda strået vassare i tätt derby

Det prestigeladdade elitseriederbyt i Målilla i går hade det mesta. Inför nomineringsheatet var ställningen oavgjord. Där avgjorde två Vetlanda-giganter till gästernas fördel genom att ta en femetta. - En kanonmatch mellan två bra lag, tyckte Dackarnas lagledare Mikael Karlsson.

Motorsport2015-08-11 06:38


Tätt, tufft, grinigt och 42-42 inför det sista heatet. Toppderbyt mellan Dackarna och Elit Vetlanda lämnade ingen oberörd. Trots att hemmalaget vann den så viktiga reservkampen med 17-8 var det ändå gästande Vetlanda som fick jubla efter nomineringsheatet. 47-43 slutade matchen inför storpubliken 6230 personer.
- Han har hyfsad form, ler gästernas lagledare Fredrik Staaf och nickar mot matchens gigant, Vetlandas Emil Sayfutdinov.

Emil skillnaden
För tillsammans med snabbe Bartosz Zmarzlik var det ryssen som var den stora skillnaden mellan lagen. Överlag gjorde Dackarnas ordinarie förare en lite för svag insats. En ordinarie förare över fem poäng håller inte för att rå på ett blytungt och kompakt Vetlanda. När den föraren dessutom är Nicki Pedersen och han "bara" körde in tio poäng på sex heat och med motorer som knappt gick framåt, förstår du det omöjliga i Dackarnas uppgift.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om