”Vi ska behålla sviten”

I kväll inleds den allsvenska finalen med det första av två möten mellan Griparna och Västervik. Därmed inleds också Västerviks vandring mot Elitserien. Eller? – Vi har inte bestämt oss om vi kommer ta klivet upp om vi vinner, säger lagledaren Morgan Andersson.

Morgan Andersson hoppas på allsvensk finalseger, men även om Västervik skulle besegra Griparna i dubbelmötet är det långt ifrån säkert att vi får se laget i Elitserien till våren.

Morgan Andersson hoppas på allsvensk finalseger, men även om Västervik skulle besegra Griparna i dubbelmötet är det långt ifrån säkert att vi får se laget i Elitserien till våren.

Foto:

Motorsport2016-09-15 09:00

Västerviks Speedway har mosat allt motstånd i årets allsvenska. Elva raka vinster samt segrar i seriemötena med finalmotståndaren Griparna (50-39 och 50-40) gör att laget är storfavorit när finalen drar i gång i Nyköping i kväll (retur i Västervik om en vecka).

Starkt lag hemma

– Griparna är ett erkänt starkt hemmalag, så det blir verkligen ingen lätt match. Trots siffrorna så fick vi slita ganska hårt där upp i serien, säger Morgan Andersson.

– Vi ska behålla vår segersvit och jag tycker trots allt att vi har goda chanser. Vi har haft lite flyt med att de flesta av våra killar har hållit igång långt in i säsongen. Samtidigt som Griparna har haft oflyt med att Zorro (Magnus Zetterström) inte är med, säger Morgan.

Snabbt besked

Om Västervik reder ut att besegra Griparna i finalen är det ändå långt ifrån säkert att vi får återse laget i Elitserien till våren.

– Först ska vi vinna innan vi tar den andra frågan. Men det handlar om helt andra kostnader för att köra i Elitserien.

– Vad jag däremot kan säga är att vårt beslut i så fall kommer tillkännages väldigt snabbt efter den andra finalmatchen – förmodligen redan dagen efter (nästa fredag).

Senast 1 oktober ska den allsvenska segraren ge besked.

Kvällens lag

Griparna: 1. Timo Lahti, 2. Sebastian Aldén (R/R, 3. Linus Eklöf, 4. Ricky Kling, 5. Krzysztof Jablonski, 6. Alexander Edberg (K), 7. Filip Hjelmland.

Västervik: 1. Jacob Thorssell, 2. Freddie Eriksson, 3. Peter Ljung (K), 4. Rasmus Jensen, 5. Mikael Max, 6. Joel Andersson, 7. Joel Kling.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!