”VI SKREV HISTORIA I KVÄLL”

När Fredrik Lindgren vann kvällens GP-tävling i Warszawa ikväll skrev han också historia. Det var nämligen den allra första gången som en GTR-motor (ny för Fredrik inför den här säsongen) vann en VM-deltävling. – Jag kan säga att tillverkarna är ganska glada i kväll, säger han på en knastrig telefonlinje från Polen.

Nummer ett i världen. Efter lördagskvällens GP-seger i Warszawa utökar Fredrik Lindgren sin VM-ledning. Dackesuccén fulländades i och med att Macij Janowski kom tvåa. Trea blev Jason Doyle.

Nummer ett i världen. Efter lördagskvällens GP-seger i Warszawa utökar Fredrik Lindgren sin VM-ledning. Dackesuccén fulländades i och med att Macij Janowski kom tvåa. Trea blev Jason Doyle.

Foto: Speedway GP

Motorsport2017-05-13 21:08
Fredrik Lindgren har inlett säsongen 2017 på ett alldeles makalöst bra sätt. Han levererar toppresultat i ligorna och har placeringarna två och ett i de två körda GP-deltävlingarna.
På lördagskvällen vann han alltså tävlingen i Warszawa – före klubbkompisen i Dackarna, hemmaåkaren Maciej Janowski. Även den tredje Dacken i tävlingen, Patryk Dudek, imponerade och tog sig till semifinal.

– En fantastisk tävling för oss. Janowski körde otroligt bra. Det var väl ändå hyfsad marknadsföring inför tisdagens hemmamatch (Lejonen på besök), skrattar Fredrik Lindgren.
– Då ska vi visa att G&B Arena är vår borg – och där ska vi verkligen vara svårslagna i år.
Lindgren är självklart överlycklig efter kvällens GP-seger.
– Nu, någon timme efter finalheatet, börjar det sätta sig. Jag älskar sådana här tävlingar med mycket folk på läktarna och härlig atmosfär. Jag kan säga att det pumpade mycket adrenalin.

Nyckeln till de framgångar Fredrik nu har, säger han sig ha hittat för ganska länge sedan.
– Jag har kört bättre under en längre period nu – och framgången handlar om stenhårt jobb. Jag åkte ur VM-serien för tre år sedan och det var riktigt tufft – framför allt psykiskt. Jag tappade motivationen och det var egentligen först i fjol jag fick tillbaka gnistan. Sedan dess har jag jobbat stenhårt och målmedvetet. Det finns inga genvägar, säger Fredrik Lindgren.

Kvällens seger, Lindgren andra i karriären, var historisk – den första någonsin med en GTR-motor monterad på vinnarhojen.
– Fantastiskt kul att skriva historia. Det är många som är glada idag – inte minst motortillverkarna, skrattar Fredrik.
Beskriv dina känslor nu.
– Självklart känns det jättebra och endorfinerna far omkring i kroppen, men det gäller att inte sväva iväg.  Jag vet att det är en lång serie och massor kan, och kommer, hända.
Är det en tillfällighet att tre av kvällens fyra finalister är de samma som i premiären?
– Det är nog lite för tidigt att dra några växlar av det. Vi får vänta ett par tävlingar till för att se vart det är på väg.
Blir det firande i kväll?
– Nja, nu ska vi suga på den här karamellen i kväll, sedan börjar vi ladda upp inför nästa deltävling och framför allt inför tisdagens hemmapremiär med Dackarna, avslutar Fredrik Lindgren.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!