Vimmerby MS-förarna fint med i JSM-premiären i enduro

Tre förare från Vimmerby MS gjorde i dag sin debut i JSM-klassen i enduro. Och samtliga höll sig väl framme. Bäst gick det för Markus Lundgren som kom nia i JSM1.

Markus Lundgren, Vimmerby MS, kom på en fin nionde plats i JSM1, när den första deltävlingen i enduro-SM kördes i Hässleholm i dag.

Markus Lundgren, Vimmerby MS, kom på en fin nionde plats i JSM1, när den första deltävlingen i enduro-SM kördes i Hässleholm i dag.

Foto: Micael Rundberg

Motorsport2016-04-23 16:34
Idag inleddes enduro-SM med den första deltävlingen av helgens två i Hässleholm. SM- och JSM-klasserna körde tre varv på den krävande banan (totalt tolv specialsträckor).
Vimmerby MS-trion Markus Lundgren, Oscar Blom och Didrik Gustafsson har nu lämnat USM-klassen och kör i år JSM för första säsongen. Markus och Didrik i JSM1 (upp till 250 cc) och Oscar i JSM2 (upp till 450 cc).

I JSM2 slutade Oscar Blom på 12:e plats av 18 startade, slagen med drygt 15 minuter av klassegraren. Totalt, oavsett klass, kom Oscar 63:a av de 118 förare som tog sig i mål.
Totalplaceringen för Markus Lundgren och Didrik Gustafsson blev 45:a och 59:a. I klassen JSM1 slutade de på 9:e respektive 11:e plats av 26 förare, slagna med knappt tio och drygt tolv minuter av vinnaren i klassen.
Jonas Gustafsson, Vimmerby MS, hade totalt sett den 84:e bästa tiden. I sin klass, SM1, landade han på 20:e plats.

För Kristdala-sonen och tillika före detta VMS-föraren Kalle Svensson, som numer kör för Oskarshamns EK, slutade dagen med en total 27:e plats (6:a i SM1).
Vann tävlingen gjorde FMCK Skövdes Albin Elowsson. Han har inför säsongen sagt att han nu på allvar ska utmana den svenska världsstjärnan Joakim Ljunggren, och visst lyckades han med det. Drygt en minut blev segermarginalen till Karlskoga EK-åkaren, som kom tvåa. Trea slutade Pontus Högberg, SMK Gävle, två minuter efter Elowson. Samtliga de tre snabbaste i totalen tävlar i SM2-klassen.
SM1 vanns av Erik Ljungberg, Falköpings MK, JSM 2 av Jesper Börjesson, Tibro MK, och JSM1 av Erik Appelqvist, Kortedala MK.

I lagtävlingen kom Vimmerbybaserade teamet Bloms MX Racing Lag 1 på sjätte plats, 28 minuter efter vinnande LeoVegas Husqvarna. I Bloms MX Racing körde Olle Löthman, Kalle Svensson, Markus Lundgren och Oscar Blom.
I morgon körs den andra deltävlingen i SM – även den i Hässleholm. Deltävling nummer tre avgörs sedan i Vimmerby om två veckor, lördag 7 maj.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!