VMS-Alex nära att bli historisk

I fjol blev den 16-årige Vimmerby MS-talangen Alex Pettersson svensk U17-mästare i motocrossens MX2. Efter helgens näst sista deltävling i årets mästerskap är han på god väg att upprepa bedriften. I så fall blir VMS-föraren historisk.

Foto:

Motorsport2016-08-29 09:53

För fem år sedan kraschade 16-årige Vimmerby MS-talangen Alex Pettersson på motocrossbanan i Upplands Väsby och bröt ena handleden. I helgen kördes den näst sista deltävlingen i USM där och för första gången sedan olyckan var Alex tillbaka på banan.

– Klart att det där fanns lite i bakhuvudet, berättar pappa Tord Pettersson.

Alex kvalade som femma på lördagen, då den svårbemästrade jordbanan var torr och hal. I de båda finalheaten på söndagen, då förhållandena var helt annorlunda efter en natt av regn, slutade han femma och sjua.

I det första heatet låg Alex sexa men passerade Tranås-föraren Adam Fridlund (tvåa bakom Alex i sammandraget) på näst sista varvet.

– Inför det andra heatet gick kopplingen på Alex cykel sönder och han bommande därför starten. Han kom ut som nia, körde upp sig några placeringen men tappade ett par på slutet. I mål var Alex sjua, berättar Tord Pettersson.

I det heatet slutade Fridlund trea och knappade därmed in på Alex i sammandraget. Dock är Alex ledning så stor som 32 poäng inför avslutningen i Avesta om knappa tre veckor (50 poäng att köra om där).

– Visst ser det bra ut. Alex har ju råd med att nolla i ett heat och komma runt tia i det andra, men det ska köras om det, säger Tord.

Om Alex lyckas vinna även årets SM-serie blir han historisk. Ingen har tidigare vunnit U17-klassen två år i rad.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!