VMS-Bjerkert stark trea på Ränneslätt

Vimmerby MS-föraren Carl-Johan Bjerkert svarade för en riktigt stark insats när Ränneslättsloppet avgjordes i Eksjö i dag. Bjerkert körde in på tredje plats (tvåa i Elitklassen), bara slagen av Kinna MK:s stjärnförare Andreas Linusson samt junioren Pontus Skoog.

Calle Bjerkert, Vimmerby MS, slutade fin trea (tvåa i Elitklassen) i Ränneslättsloppet som avgjordes i Eksjö på söndagen.

Calle Bjerkert, Vimmerby MS, slutade fin trea (tvåa i Elitklassen) i Ränneslättsloppet som avgjordes i Eksjö på söndagen.

Foto: Micael Rundberg

Motorsport2017-09-24 12:56

Differensen mellan Linusson och Bjerkert blev till slut närmare sex minuter. Upp till Pontus Skoog hade Bjerkert fyra minuter. Då ska man också ha i åtanke att Bjerkert gjorde två rejäla vurpor som han tappade mycket tid på.

Närmast bakom Calle Bjerkert i resultatlistan kom en av svensk enduros största genom tiderna, Joakim Ljunggren, slagen av Bjerkert med två minuter.

Insatsen i Eksjö ärett fint kvitto på att både formen och fysiken finns där inför årets stora utmaning för Bjerkert, Novemberkåsan.

– Ja det var en signal inför Kåsan om att idioten från Vimmerby inte har gett upp än, skrattar Bjerkert.

– Jag lägger allt krut på Kåsan nuoch all åkning innan dess är med fokus på den tävlingen. Om du en gång har stått högst upp på en prispall efter Novemberkåsan är det svårt att tänka på något annat.
– Jag får fortfarande gåshud bara av att tänka på hur det var när jag vann hemma i Vimmerby 2008.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!