VMS-förarna fortsätter att imponera

Vimmerby MS-förarna fortsätter att imponera i enduro-SM. När säsongens tredje SM-deltävling avgjordes i Östhammar på lördagen slutade Kalle Svensson femma i SM1 och Markus Lundgren fyra i JSM2. – Körningen har gått bra och jag är ju trots allt inte så långt ifrån den där pallplatsen, sa en nöjd Kalle Svensson strax efter målgång.

Kalle Svensson, Vimmerby MS, slutade på en fin femteplats i SM1 när den tredje SM-deltävlingen i Enduro avgjordes i Östhammar på lördagen.

Kalle Svensson, Vimmerby MS, slutade på en fin femteplats i SM1 när den tredje SM-deltävlingen i Enduro avgjordes i Östhammar på lördagen.

Foto: Micael Rundberg

Motorsport2017-05-20 14:51
Inför det 16:e och sista specialprovet låg Kalle Svensson mindre än nio sekunder bakom fyran i SM1-klassen Johan Edlund, Karlskoga.
Trots att Kalle körde bra på den och knaprade in på Edlund räckte det inte hela vägen fram, utan han slutade femma, sex sekunder från fjärdeplatsen. Upp till pallen fattades det 37 sekunder.
– Det var en väldigt rolig tävling med snabba och fina sträckor. Visst är jag nöjd resultatmässigt. Ibland kanske man sätter lite för höga krav på sig själv, men man måste inse att svensk enduro är riktigt stark nu. Se på en sådan som Mikael Persson (tvåa i Kalles klass i dag), han ligger tvåa i JVM, säger Kalle Svensson, som ju fick en halvknackig inledning förra helgen då han blev femma i den första deltävlingen men fick bryta den andra med motorproblem.

- Det här var lite revansch för förra söndagen. Kul också med en sådan kamp mot Johan Edlund om fjärdeplatsen. Tyvärr la jag mig ner och tappade ett antal sekunder på näst sista provet, så kanske var det fjärdeplatsen som gick där.
SM 1 vanns av Andreas Linusson från Kinna MK, före just Micke Persson, Karlskoga EK och hans klubbkompis Niklas Persson.
Totalt, samtliga klasser sammanslagna, slutade Kalle Svensson elva, knappt fyra minuter efter totalsegraren Joakim Ljunggren, Karlskoga EK.

Inte heller Markus Lundgren hade särskilt långt upp till pallen i sin klass, JSM2. Efter de 16 sträckorna var han 24 sekunder bakom trean Anton Sandstedt från Tibro.
I totalen placerade sig Markus Lundgren som nummer 21, sex minuter och 40 sekunder bakom Joakim Ljunggren.
– Jag snackade med Markus efter målgång och även han var nöjd med sin tävling. Vi är lite likadana han och jag, att vi kommer igång och kör nästan som bäst i slutet av tävlingarna. Båda två hade några bra sträckor då, säger Kalle Svensson.

Nästa SM-deltävling för seniorer och juniorer avgörs i Vingåker den 10 juni.
– Där är det lite mer traditionell svensk enduro med mycket skogsåkning. Det borde passa bra, säger Kalle Svensson.
Fram till dess handlar det om träning och ganska mycket tester av maskinmaterial för Kalle Svenssons del.
– I dag hade vi bland annat satt på en ny luftgaffel som jag inte hade kört med innan. Det gick bra, men var ovant i början. Den jobbade lite högre än vad jag är van vid och kändes lite stötigare, men å andra sidan kunde jag köra på mycket hårdare på stenar och rötter utan att det hände någonting, berättar Kalle.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!