Ward till MX World och Målillas GP

För första gången sedan den fruktansvärda kraschen i fjol, som förlamade honom från midjan och nedåt, kommer världsstjärnan Darcy Ward att besöka en europeisk Grand Prix-tävling. Och det sker i Målilla den 13 augusti. – Dagen innan ska vi ha en stor fest i Vimmerby, där Darcy kommer finnas på plats, berättar Magnus Frodig, ägare till motorcykelmuseet MX World Collection i Vimmerby.

För första gången sedan kraschen återvänder Darcy Ward till Europa för att se en GP-tävling. 13 augusti gästar han Målilla.

För första gången sedan kraschen återvänder Darcy Ward till Europa för att se en GP-tävling. 13 augusti gästar han Målilla.

Foto:

Motorsport2016-06-15 05:32

Drygt nio månader har gått sedan speedwaystjärnan och dubbla juniorvärldsmästaren från Australien kraschade svårt i en tävling i Polen. Vid olyckan skadade han luftstrupen, bröt en arm, men framför allt ådrog han sig svåra skador på ryggmärgen. Så svåra att läkarna tvingades konstatera att Darcy Ward hade förlamats från bröstet och nedåt.

Från Polen togs Ward till England, där han vårdades den första tiden. Numer är han hemma i Australien igen och tränar hårt med sin rehabilitering på ett rehabcenter på Guldkusten.

Vill se utställningen

Australiern, som bland annat har kört i den svenska Elitserien för Dackarna från Målilla och sågs som en av sportens absolut största, har inte varit på någon GP-tävling i Europa sedan olyckan. Men i sommar är det alltså dags.

Huvudanledningen till att Ward kommer till Sverige är dock för att besöka motorcykelmuseet MX World Collection i Vimmerby. Där finns bland annat den motorcykel han körde vid olyckstillfället, samt dräkt hjälm och mycket annat i en egen monter.

– Darcy vill verkligen komma hit och se utställningen. Då passade det utmärkt att förlägga hans besök i samband med GP-tävlingen i Målilla. Tillsammans med huvudsponsorn Monster, som supportrar Darcy med resan, kommer vi också arrangera en stor fest kvällen innan GP-tävlingen.

Utöver de speedwayfans och Vimmerbybor som väljer att gå på festen kommer också många av förarna i årets GP-serie, bland annat Greg Hancock, Tai Woffinden, Chris Holder och Maciej Janowski, finnas på plats för att träffa Darcy.

”Känns hedrande”

– Monster kommer ladda upp rejält till speedwayfesten. Bland annat har de med sig sin stora Dakar-lastbil till Vimmerby, utrustad med en galen ljudanläggning, storbilds-tv och en massa annat, berättar Magnus Frodig.

Hur känns det för dig att Darcy Ward kommer hit?

– Jag är väldigt tudelad till Darcys monter. Dels finns det ju en stor tragedi i det hela, samtidigt som det var Darcy själv som ville att hans motorcykel skulle placeras här. Alla pengar som jag har betalat för hojen och de övriga grejorna har oavkortat gått till Darcys rehabiliteringsfond, vilket känns bra. Det är hedrande – både att få förtroendet att ha hans saker här och att han besöker oss, avslutar Magnus Frodig.

 CLICK HERE FOR ENGLISH VERSION

Huvudsponsorn Monster satsar stort på festen i Vimmerby. Bland annat kommer den unika Dakar-lastbilen att köras dit.
Huvudsponsorn Monster satsar stort på festen i Vimmerby. Bland annat kommer den unika Dakar-lastbilen att köras dit.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!