Rissveds i otäck krasch – tvingas till vila

Jenny Rissveds har varit med om en otäck cykelkrasch som nu tvingar henne till vila. På Instagram visar 26-åringen upp ett minst sagt omplåstrat ansikte. "Olyckor som dessa är en del av det liv vi lever", skriver hon.

Jenny Rissveds. Arkivbild

Jenny Rissveds. Arkivbild

Foto: Gian Ehrenzeller/AP/TT

MTB2020-08-01 21:20

Jenny Rissveds hade planerat för att resa ner till de schweiziska alperna om ett par veckor och inleda den nya tävlingssäsongen. Dit skulle hon resa tillsammans med den danska cyklisten Annika Langvad.

Men så blir inte fallet. Mountainbike-stjärnan var med om en otäck krasch på hemmaplan för ett par dagar sedan och är nu ordinerad vila.

På Instagram visar den tidigare OS-guldmedaljören upp sitt omplåstrade ansikte från panna ner till hakan.

"Jag har verkligen njutit av att träna och sitta på min cykel på senare tid. Så för att vara ärlig är jag lite ledsen just nu. Men som Annika sade; olyckor som dessa är en del av det liv vi lever. Nu ska jag återhämta mig och reflektera över det som händer världen över", skriver hon på Instagram.

Jenny Rissveds tog OS-guld i mountainbike 2016, en merit hon är ensam om som kvinna i Sverige. Efter OS gjorde hon bara enstaka tävlingar. Dödsfall i familjen och bråk mellan cykelförbundet och hennes proffsstall ledde till en depression och sedermera ätstörningar.

26-åringen gjorde comeback i världscupen under 2019.

Fakta: Jenny Rissveds

Född: 6 juni 1994 (26 år).

Bor: Falun.

Klubb: Falu CK.

Internationella meriter: OS-guld 2016, EM-guld 2013, fyra i VM 2014, fyra i EM 2014, tvåa i världscupen 2014 och trea 2013, vinnare av fyra deltävlingar i världscupen, flera U23-medaljer, bland annat VM-guld 2016. Trea på för-OS i Rio 2015.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om