Nära skräll: Föll i slutminuterna

Vimmerby IF stretade emot länge och väl mot seriefavoriten Jitex. Till slut gick det inte längre. Klassiska laget från Mölndal vann med 3–1. "Tjejerna kämpade heroiskt".

6 juni 2019 17:40

Det säger VIF-tränaren Jonas Karlsson efter förlusten.

– Det är klart att det är jobbigt att förlora när vi hade oavgjort med så pass lite kvar att spela av matchen. Ser vi till helheten var det ändå rättvist. Jitex var bättre än oss och hade konstant press i den andra halvleken.

Jitex fick en drömstart då Anna Flakberg satte 1–0 tidigt. Kvitteringen dröjde inte särskilt länge. Greta Koponen slog in en hörna.

– Vårt försvarsspel var mycket bra. Vi låg rätt i positionerna och höll ett bra fokus.

Jitex hade också en straff i den första halvleken, som räddades av Elin Ryd.

Efter paus var det som sagt ett stort spelövertag för Jitex Mölndal. Blott sju minuter före full tid kom avgörandet då Nora Rönnfors hittade rätt med ett skott utanför straffområdet. Samma spelare satte definitivt punkt för tillställningen då hon gjorde 3–1.

– Jag måste berömma hela laget, trots att vi förlorade. Kan vi hålla den här koncentrationen framöver kommer också poängen att komma, säger Karlsson.

Närmast väntar det viktiga bortamötet mot Husqvarna. Då kan Alicia Strand, Mia Anspach, Stina Kägo Bragsjö och Malin Blidfors vara aktuella för spel igen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Torbjörn Allvin