Nattens mekande slutade i succé

Vimmerby MS-föraren Timmo Helgesson är en av de större hemmahoppen under dagens seniorfinaldag. Han fick också en drömstart under lördagen – efter att ha mekat med bilen sent in på småtimmarna.

13 juli 2019 10:48

– Min sambo Fia (Sofia Lod) körde med bilen i går i damklassen och där gick växellådan sönder. Så jag och några kompisar höll på till två i natt med att byta lådan, säger Timmo Helgesson.

Helgesson fick alltså offra en hel del sömn för att kunna medverka på lördagen. Men med bilen lagad kom han till start – och en bättre början på finaldagen kunde han inte fått.

Trots att han var trea i väg från startplattan hade han flytet på sin sida uppe i "tallkurvan" där tvåan och ettan körde bort sig.

– De "boxades" lite in i böjen och då kunde jag köra runt dem. Men jag kunde likväl hamnat hamnat där i också för jag låg väldigt nära dem, men jag hann att väja undan, menar Helgesson.

Därefter fick VMS-föraren en så pass lång lucka ner till tvåan att det bara räckte att hålla sig på banan för att säkra en mycket viktig "sjua".

– Den här starten är jag såklart nöjd med. Men det visar också vilket flyt man måste ha för att det ska räcka långt.

Förra året stannade det i kvalet på finaldagen för Helgesson. I år är målet att ta sig längre.

– Det vore jättekul att komma till en final överhuvudtaget.

Uppdatering 12:45:

Helgesson vann även sitt andra kvalheat och är på god väg att direktkvalificera sig till någon av de "högre" finalerna.

Uppdatering 16:00:

Timmo vann även det tredje kvalheatet och är nu klar för den stora A-finalen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Karl Edgren