Hultsfred och Jönköpingslaget har stött på varandra många gånger genom årens lopp. Nu var det dags igen. Lagen möts i en helt avgörande duell om kontrakt i division två. Som ni vet kommer HHF från spel i tvåan, medan Cyrus kom tvåa i sin division tre-serie. Bäst av tre matcher är det som gäller.

Ett tempostarkare (?) HHF fick bästa möjliga start på matchen, då laget gick fram till 5–3. Så långt allt väl. Sedan var det något som hände...

En kvart senare var det helt ombytta roller. Inget fungerade för Hultsfred – och målen trillade in tätt bakåt. Plötsligt var Cyrus i stor ledning med 13–6.

– Vii sumpar väldigt många lägen. Dels har de en bra målvakt, dels skjuter vi utanför. Vi hade jättesvårt att göra mål en period och har också många tekniska fel, säger Bosse Sundqvist.

Kört? Nej. En stark avslutning på den första halvleken med tre raka mål (Lukas Örnros, Andreas Torngren och Albin Nilsson) gav Hultsfred hopp. Ett fyramåls-underläge (13-9) kändes inte omöjligt att hämta ifatt.

Men... det gick inte vägen. HHF kom aldrig riktigt nära. Cyrus var hela tiden i överläge målmässigt och släppte aldrig greppet om den här första kvalstriden.

Till slut blev det alltså förlust med åtta bollar.

– Vi fick aldrig närkontakt.

Hoppet om fortsatt spel är trots allt inte ute för Hultsfred. Nu krävs två raka segrar mot just Cyrus för att hålla sig kvar på samma nivå. Redan nästa helg är det dags för returmöte i Hagadal. Vinner HHF väntar en avgörande kamp, också den i Hultsfred, helgen efter.

– Det är bara att ladda om till nästa match, säger Sundqvist, som inte vill framhålla någon spelare före någon annan.

Målskyttar HHF: Albin Nilsson 8, Ivan Pilipovic 6, Robin Löfstedt 2, Lukas Örnros 2, Andreas Torngren, Christoffer Sundqvist, Axel Henriksson, Sasha Omrcen, Tobias Stridh.