Nu har Vimmerby en femma klar

Sådär. Då har Vimmerby Hockey en femma klar för spel nästa säsong. Näste spelare att förlänga är forwarden Oscar Gustafsson. "Han är nyttig för laget och man vet alltid vad man får av honom, säger sportchefen Morgan Persson.

Oscar Gustafsson är klar för ytterligare en säsong med Vimmerby Hockey.

Oscar Gustafsson är klar för ytterligare en säsong med Vimmerby Hockey.

Foto: Jonatan Häggström Wedding

Ishockey2020-04-01 16:35

Den femte spelaren att skriva på för ytterligare en säsong för Vimmerby Hockey är alltså Oscar Gustafsson. 

Den hårt jobbande forwarden är därmed klar för sin tredje raka säsong i VH. Oscar Gustafsson stod för tolv poäng (3+9) på 40 matcher, samt tre poäng (2+1) på fem playoffmatcher. Därmed utökade Färjestadsprodukten sin poängskörd med fem poäng jämfört med debutsäsongen i Vimmerby. 22-åringen har utöver moderklubben Färjestad och Vimmerby även representerat Mora, Orsa och Karlskrona. 

 – Oscar är en fartfylld och hårt jobbande spelare, han är nyttig för laget och man vet alltid vad man får av honom. Han klev fram som bäst och spelade sin bästa hockey när det gällde som mest i playoff, och hans kategori av spelare är alltid viktiga i täta matcher, säger Vimmerby Hockeys sportchef Morgan Persson.

Han utmärkte sig inte minst i första playoffrundan mot Kallinge, där han gjorde viktiga mål för VH i den andra och tredje matchen. 

–  Det finns mer utveckling i Oscar, och vi hoppas kunna få ta del av det till kommande säsong, säger Persson.

Det nya avtalet är skrivet över säsongen 20/21. Vimmerby har nu gjort klart med en hel femma, två backar och tre forwards. Det handlar om följande spelare: Pelle Ström (förlängning), Linus Ljung (förlängning), Oscar Gustafsson (förlängning), Pierre Gustavsson (förlängning) och Anton Carlsson (förlängning) 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!