Ny tung förlust för Vimmerby

Nä, det vill sig inte för Vimmerby IBK i innebandytvåan. Borta mot "rivalen" Slätafly blev det en tung förlust, 2–3.

Slätafly och VIBK har haft många täta matcher mot varandra genom åren.

Innebandy2019-02-15 22:04

Vimmerby har haft många, tuffa duster mot laget från Torsås genom åren. Inget undantag i fredags kväll. VIBK vann när lagen möttes senast, i Vimmerby. Nu var det Slätaflys tur att vinna.

Hemmalaget fick också en drömstart, då Johan Ramvall satte 1–0 redan i den andra minuten.

Något mer mål blev det inte i den första perioden.

Halvvägs in i matchen hade det fortfarande bara producerats ett mål. Då, inom loppet av 45 sekunder, kom både 2–0 (veteranen Ola Karlsson) och 2–1 (Victor Wall). VIBK-spelaren assisterades av unge Oskar Snickars.

Vimmerby, som haft det tungt resultatmässigt en period, fick även i denna match klara sig utan viktige Adrian Brorsson. Den spelskicklige forwarden fick en boll i ögat i hemmamatchen mot Månsarp, för knappt två veckor sedan. Då var den första prognosen att Brorsson skulle bli borta från spel i cirka två veckor.

Nu har den frånvarotiden förlängts och han missade alltså matchen mot Slätafly och tvingas till mer vila.

I den tredje perioden stod matchen och vägde. Den vägde över till Slätaflys fördel, då laget satte 3–1 i den 46:e matchminuten. Avgjort? Nä. Ni vet att mycket kan hända i innebandy – på kort tid. Med mindre än tre minuter kvar att spela, reducerade Vimmerby på nytt. Johan d.ä Carlsson gjorde 3–2 på passning från Victor Wall.

Förlusten för Vimmerby innebär att hoppet om att komma topp-två i serien, och därmed uppflyttning till division ett, är borta. Laget tappade en placering och ligger nu sjua, med fyra omgångar kvar att spela.

Victor Wall reducerade för Vimmerby mot Slätafly. Det hjälpe icke.