Nyckelspelare saknas i VH mot Tyringe

Det är tätt på given för Vimmerby Hockey. I fredags bortamatch mot Nybro. På söndag borta mot Tyringe. Då får VH klara sig utan viktiga duon Tomas Rydén och Oskar Carlsson. "Det är en svår match", säger Phil Horsky.

VH-målvakten Tomas Rydén saknas i söndagens match mot Tyringe, då han är skadad. Samma sak gäller för en annan nyckelspelare, backen Oskar Carlsson.

VH-målvakten Tomas Rydén saknas i söndagens match mot Tyringe, då han är skadad. Samma sak gäller för en annan nyckelspelare, backen Oskar Carlsson.

Foto: Torbjörn Allvin

Ishockey2019-11-16 20:25

De har varit två av Vimmerbys allra bästa och nyttigaste spelare i höst. Rydén har radat upp stormatcher en längre tid, men tvingades utgå skadad i tredje perioden mot Nybro. Det ska röra sig om en underkroppsskada. Oskar Carlsson fick lämna isen en period tidigare med smärta i en axel. Det var ett stort avbräck för VH. Carlsson har inte bara varit bra i spelet, utan även gjort många mål. 

– Det går emot oss en del nu. Jag sa till killarna att vi måste fortsätta visa attityd och vi ser det här som en stor utmaning, säger tränaren Phil Horsky inför söndagens match.

–  Vi kommer att gå runt på sex backar. 

I Rydéns frånvaro blir Oscar Walldén förstemålvakt. Junioren Liam Klefbäck blir andremålvakt. 

Horsky har respekt för Tyringe. 

–  De verkar ha fått ordning på sitt spel. De ledde länge med 2-0 mot Nybro, men förlorade till slut. Det säger en del om deras kapacitet. Vi går samtidigt in med en bra känsla till matchen. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!