Det var en bra dag för bröderna Nylander i NHL i natt. William Nylander satte sitt 26:e mål för säsongen när hans Toronto mötte Ottawa, och samtidigt, lite längre västerut, slog lillebror Alexander Nylander till med två mål i Chicagos seger över Calgary med 8–4.

William Nylanders mål i Torontos 4–1-seger innebär att William nu tangerar pappa Michaels personbästa med 26 mål på en säsong, skriver Sportbladet.

Michael Nylander, som ju spelade i NHL i över tio år i flera olika klubbar, satte sitt rekord med New York Rangers säsongen 2006–2007.

Artikelbild

| Edmonton Oilers svenske back Adam Larsson gratuleras av båset efter sitt första mål för säsongen. Oilers bortavann mot Florida med 4-1.

Larssons första

I matchen mellan Edmonton och Florida gjorde den svenske backen Adam Larsson sitt första mål för säsongen. Hans Edmonton bortaslog Florida med 4-1.

Det var 15 minuter in i första perioden som Larsson hittade in bakom Floridas målvakt Sam Montembeault med ett slagskott.

Det var verkligen skönt och något som jag väntat länge på. Så det var bra, sade målskytten i en intervju på Edmontons hemsida efter matchen.

Adam Larsson hade en tuff start på säsongen. I premiärmatchen den 4 oktober 2019 mot Vancouver Canucks täckte han ett skott och bröt vadbenet, men slutförde ändå matchen.

"Riktigt, riktigt bra"

Skadan gjorde att Larsson missade 22 matcher, men 27-åringen var tillbaka i laguppställningen i slutet av november förra året. Och nu kom äntligen säsongens första mål – hans första på nästan ett år.

Edmontons tränare Dave Tippet var nöjd med Adam Larsson och skojade lite efter matchen.

Det var riktigt, riktigt bra. Skönt att se. Han var verkligen glad och sade att det var hans mål för i år, han är klar nu, säger Dave Tippet till nhl.com.