OS-historiens främsta skateboardnation är utan tvivel Japan. Låt vara att den bara sträcker sig över två tävlingar.
Efter Yuto Horigomes guld i herrarnas street på söndagen, såg blott 13-åriga Momiji Nishiya till att göra om bedriften i sportens andra OS-tävling genom tiderna.
– Jag är så glad över att få vinna OS i Japan, och jag är så glad att vinna i mitt första OS, som en av de yngsta deltagarna, säger Nishiya efter segern.
Nästan yngst någonsin
Hon var också glad att få dela prispallen med landsmaninnan Funa Nakayama, en veteran i sammanhanget med sina 16 år, som tog brons.
– Jag blir nervös och känner mig ensam när det inte finns någon från samma land som jag kan prata med. Men jag känner mig inte nervös när jag är tillsammans med någon som Funa, som kan prata med mig. Hon är min vän, men också min rival.
Momiji Nishiya var tvåa i kvalet efter just Funa Nakayama. I finalen var det omvända roller för japanskorna.
Sättet Nishiya tog guld på liknande också Yuto Horigomes. Precis som landsmannen behövde hon leverera i de individuella tricken, och avslutade med att sätta tre raka.
Det gav henne totalpoängen 15,26 och guldmedaljen före Brasiliens Rayssa Leal (14.64).
– Nu vill jag bli känd, så att alla i hela världen vet vem jag är. Jag vill vinna Paris-OS 2024 också, säger Nishiya.
Med sina 13 år och 330 dagar är hon en av de yngsta guldmedaljörerna genom tiderna. Den amerikanska simhopparen Marjorie Gestrin innehar fortfarande rekordet. När hon vann tremeterssvikten i Berlin 1936 var hon 13 år och 268 dagar.
Silvermedaljören Leal, 13 år och 203 dagar, var på vippen att slå det. Nu blev hon i stället den yngsta som tagit medalj på OS de senaste 85 åren.
– Jag är väldigt glad, jag fick skriva historia som 13-åring. Jag hoppas att jag får tävla i många OS i framtiden, säger Rayssa Leal.
Vill inspirera tjejer
Brasilianskan hoppas också inspirera andra tjejer genom sin prestation. Skateboarden ska vara tillgänglig för alla, oavsett kön, säger hon.
– Det är inte okej att säga (till tjejer) att de måste studera och därför inte får skejta, eftersom det bara är för killar. Jag har aldrig lyssnat på sådant, och mina föräldrar har alltid funnits där för mig, säger Leal.
– Det har varit en dröm för mig att ta mig hit och att få stå här med en medalj runt halsen, för att göra Brasilien stolt. Det känns väldigt bra.
Precis som i herrarnas tävling bjöds det också på stjärnfall. På söndagen var det superstjärnan Nyjah Huston, USA, som underpresterade och i damtävlingen lyckades de på förhand största brasilianska medaljhoppen, Pamela Rosa och Leticia Bufoni, inte ens nå final.