Beskedet: Covidfall i lag Hasselborg inför OS

De svenska curlingdamerna har drabbats av ett covidfall i laget inför OS i Peking. Sofia Mabergs testades positivt för viruset i torsdags. –Det är absolut chockartat, säger hon.

Sofia Mabergs, till höger, har testat positivt för covid-19. Arkivbild.

Sofia Mabergs, till höger, har testat positivt för covid-19. Arkivbild.

Foto: Javad Parsa/NTB/TT

Olympiskt2022-01-31 16:12

Det var inför svenskornas tänkta förläger som Sofia Mabergs fick det positiva testsvaret.

– Jag har inte velat grotta ner i mig varför det hände och hur jag försatt mig i den här situationen, det kan hända vem som helst. Men det är absolut chockartat så klart, säger hon på en presskonferens.

– Jag har inte känt något (symptom) sedan jag testade positivt i torsdags så får vi se när det negativa testet kommer.

Mabergs OS-dröm är ännu inte över.

– Det enda jag tänker på är att jag ska dit, det är det enda som är i mitt huvud. Det är inget jag vill tänka på egentligen (att missa OS).

Den 8 februari ska laget spikas och om Mabergs inte skulle kunna delta är reserven Johanna Heldin redo att hoppa in.

De andra medlemmarna i lag Hasselborg, som är ett stort medaljhopp i OS, har testat sig varje dag sedan dess och fått negativa svar.

– Resten av laget är fortfarande negativa och vi känner oss väldigt taggade, och vi har en väldigt bra plan även om vi varit tvungna att göra om den, säger Anna Hasselborg.

– Nu tränar vi på distans i våra hemmaklubbar, och så har vi en coach som åker runt och möjliggör att vi kan träna på distans allihopa.

Tanken är att herrarnas lag Edin, som klarat sig utan coronafall, och lag Hasselborg ska åka till Peking på torsdag. Damernas turnering inleds torsdagen den 10 februari.

Lag Hasselborg är regerande olympiska mästare, och tog silver på EM i höstas efter att ha förlorat finalen mot Skottland.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!