Discovery utan kommentatorer i Peking under OS

Med lite mer än en vecka kvar till OS-invigningen i Peking meddelar det sändande tv-bolaget Discovery att inga kommentatorer eller experter kommer att bevaka vinterspelen på plats. Det skriver Expressen.

Om lite mer än en vecka inleds OS i Peking. Sändande tv-bolaget Discovery kommer dock inte ha några kommentatorer på plats.

Om lite mer än en vecka inleds OS i Peking. Sändande tv-bolaget Discovery kommer dock inte ha några kommentatorer på plats.

Foto: David J Phillip/AP(TT

Olympiskt2022-01-25 10:05

– Discovery centralt har tagit beslutet att minska truppen i Peking ganska rejält, det är färre som åker. Och det på grund av alla risker med karantäner, isolering och att testningen är väldigt hård, säger Jessica Linnman, kommunikationsdirektör på Discovery, till tidningen.

Hon säger att beslutet är taget av säkerhetsskäl.

– En kommentator på plats som hamnar i karantän kan inte göra någonting. Men med den teknik som finns i dag kan en kommentator som får covid, och är pigg, här hemma i Sverige kommentera hemma från sitt vardagsrum om han eller hon vill. Så bra fungerar tekniken.

Tvåfaldiga OS-medaljören Magdalena Forsberg ska vara expert för skidskyttetävlingarna. Men hon och kommentatorn Roberto Vacchi får nu bevaka tävlingarna från hemmaplan – ett beslut som togs redan före Discoverys besked.

– Det kommer att gå väldigt bra att göra det därifrån också. Även om jag helst hade varit på plats. Men som det är nu så känns det för osäkert, säger hon till Expressen.

Vinter-OS i Peking invigs den 4 februari.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!