Gerhardsson till sonen: "Jag blir kvar här"

Casper Gerhardsson, 8, längtar. Men tills vidare får han nöja sig med en hälsning genom tv-rutan. Pappa Peter har ett OS-guld att hämta först. –Han sade: ”Jag vill ju att ni vinner. Men om ni förlorar, då vet jag att du kommer hem", säger fotbollslandslagets förbundskapten Peter Gerhardsson.

Sveriges förbundskapten jublar efter 3–1-segern i OS-kvartsfinalen mot Japan.

Sveriges förbundskapten jublar efter 3–1-segern i OS-kvartsfinalen mot Japan.

Foto: Jonas Ekströmer/TT

Olympiskt2021-07-30 14:57

På måndag ska Sverige spela OS-semifinal i fotboll i Yokohama. För Peter Gerhardsson innebär det ytterligare några dagar borta från familjen.

I Discoverys direktsändning skickade han en hälsning till yngste sonen.

– Jag vill bara säga till min son Casper, 8 år, att jag kommer hem senare. Jag blir kvar här.

Det har varit planen hela tiden. De svenska fotbollsdamerna är i Japan för att vinna OS-guld och efter fyra raka segrar ser det väldigt bra ut. 3–1 i kvartsfinalen mot hemmanationen var ett nytt styrkebesked, och inför semifinalen mot Australien får de bära favoritskapet på nytt.

"Jobbig match"

– Det är fantastiskt skönt att vara i semifinal. Det var en riktigt jobbig match mot ett bra Japan, säger Peter Gerhardsson.

Hemma i Uppsala satt Casper Gerhardsson och höll tummarna för pappas lag. Men en del av honom hade nog nästan velat att den svenska OS-resan tog slut.

Sådant har ju sina fördelar.

– Han sade: ”Pappa, jag vill ju att ni vinner. Men om ni förlorar, då vet jag att ni kommer hem.” Så det var lite gulligt. ”Kan du hälsa till mig på något sätt”, sade han också. Så då gjorde jag det, säger Peter Gerhardsson.

Längtar inte hem

Att hantera saknaden från nära och kära är något han är van vid från mästerskap och landslagssamlingar.

– Det är en del av det här. Alla är borta länge.

TT: Längtar du hem?

– Absolut inte. Men jag längtar efter honom, efter mina barn. Det gör man ju alltid.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!