"MagkĂ€nslan sĂ€ger Johaug – hoppas jag fĂ„r fel"

Sveriges skidlegendarer hoppas pĂ„ Frida Karlsson, men tror att Therese Johaug vinner lördagens OS-skiathlon i Zhangjiakou. –MagkĂ€nslan sĂ€ger Johaug, konstaterar Thomas Wassberg.

Thomas Wassberg, fyrfaldig OS-guldmedaljör. Arkivbild.

Thomas Wassberg, fyrfaldig OS-guldmedaljör. Arkivbild.

Foto: HĂ„kon Mosvold Larsen/NTB/TT

Olympiskt2022-02-04 14:19

Vem vinner den första duellen mellan Frida Karlsson och norska superstjÀrnan Therese Johaug? Det Àr den stora frÄgan nÀr OS-skidÄkningen drar i gÄng.

TT stÀmde av med sex svenska skidlegendarer.

+ Toini Rönnlund, 84, tvÄ OS-guld.

– Om Therese Johaug Ă€r frisk vinner hon. Det kĂ€nns som sĂ„ eftersom det handlar om hög höjd. DĂ„ tror jag att hon har en fördel jĂ€mfört med Frida.

– TyvĂ€rr tror jag ocksĂ„ att Ebba (Andersson) och Kalla (Charlotte) ocksĂ„ fĂ„r problem med höga höjden.

+ Marie-Helene ”Billan” Östlund, 55, ett VM-guld.

– Det blir grymt jĂ€mnt. Vinner Frida beror det pĂ„ att hon Ă€r hungrigare Ă€n Johaug. Men Johaug Ă€r ocksĂ„ vĂ€ldigt hungrig pĂ„ ett OS-guld.

– Jag har lĂ€st att det Ă€r lite slakmotor med lĂ„nga motlut. DĂ€r gĂ€ller det att ha hög utvĂ€xling och bra fart. Det gynnar Frida.

– Det kan bli en spurt och dĂ€r har Frida ett övertag. Det lĂ€r ocksĂ„ blĂ„sa mycket och dĂ„ Ă€r det viktig att inte rycka för tidigt och dĂ„ tjĂ€nar man enormt mycket att ligga bakom. Åk stort, Frida!

+ Gunde Svan, 60, fyra OS-guld och sju VM-guld.

"Jag hoppas verkligen att Frida Karlsson vinner. Men tyvÀrr tror jag att Therese Johaug blir för svÄr", skriver Svan i ett sms.

+ Torgny Mogren, 58, ett OS-guld och fyra VM-guld.

– Min kĂ€nsla Ă€r att Therese Johaug Ă€r tuffast. Tittar man pĂ„ den hĂ€r typen av banor Ă€r hon överjĂ€vlig pĂ„ att klĂ€ttra och sprattla i de dĂ€r backarna. Hon har kapacitet utöver det normala. De övriga fĂ„r svĂ„rt.

+ Thomas Wassberg, 65, fyra OS-guld och tre VM-guld.

– Spontant tror jag Therese. Jag har egentligen inget varför, utan gĂ„r mest pĂ„ magkĂ€nsla. Det kan ju vara att jag har fel och dĂ„ Ă€r det roligare.

+ Sven-Åke LundbĂ€ck, 74, ett OS-guld och tvĂ„ VM-guld.

– Jag hoppas pĂ„ Frida, men Johaug vinner. Therese Johaug har en sĂ„dan rutin. Hon verkar vara i kanonslag och har erfarenhet.

Marie-Helene Östlund (dĂ„ Westin) med sina medaljer, ett guld och ett brons, frĂ„n VM i Oberstdorf 1987.
Marie-Helene Östlund (dĂ„ Westin) med sina medaljer, ett guld och ett brons, frĂ„n VM i Oberstdorf 1987.
SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!