Reporter reste i tre dagar för att komma till OS

Vilket är snabbaste sättet att ta sig från Hanedaflygplatsen i Tokyo till OS-presscentret omkring en mil därifrån? Via Seattle på USA:s västkust, visade det sig för nyhetsbyrån AP:s golfjournalist Doug Ferguson.

En amerikansk journalist fick åka hem igen för att kunna ta sig in i Japan i tid för OS.

En amerikansk journalist fick åka hem igen för att kunna ta sig in i Japan i tid för OS.

Foto: John Minchillo/AP/TT

Olympiskt2021-07-27 04:42

Ferguson, som är i Tokyo för att bevaka OS-golfen, tvingades till en rejäl omväg.

För att som journalist släppas in i Japan under OS krävs två negativa covidtester. Arrangören kräver att testerna ska vara max 72 respektive 48 timmar gamla när resan startar.

Fergusons problem: Ett av hans tester var 39 minuter för gammalt, visade det sig när han kom till Haneda.

Hans alternativ: Att sitta sex dagar i karantän och missa det mesta av herrarnas golftävling som startar på torsdag, eller åka tillbaka till USA för att göra om testet. Han valde det senare och flög till Seattle, testade sig på flygplatsen för att sedan sätta sig på ett flyg tillbaka till Tokyo.

Han lämnade Japan lördagskvällen och var tillbaka på måndagseftermiddagen för att vara jobbklar på tisdagen.

"Totala flygmiles: någonstans runt 17 000 (motsvarande cirka 27 360 kilometer). Tid i flygkabiner: ungefär 35 timmar. Jag tittade ut genom fönstret när vi landade i Seattle och såg det snötäckta Mount Rainier, så jag skickade ett foto till en vän i Florida som svarade 'Mount Fuji?' Nej, nej", skriver Ferguson på apnews.com.

"Så hittills är färdvägen Jacksonville till Atlanta till Tokyo till Seattle till Tokyo. Golfen har inte ens startat, och jag har redan gjort tre resor över den internationella datumlinjen på tre dagar. Jag hade förutsett en restid dörr till dörr på 22 timmar. Jag hade fel med tre dagar", fortsätter han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!