Stjärnornas psykiska hälsa och pressen på de stora guldhoppen blev ett av de stora samtalsämnena under sommar-OS i Tokyo.
Även under vinter-OS är frågan aktuell.
I en intervju inför Peking-spelen medger alpinstjärnan Mikaela Shiffrin att OS faktiskt inte är speciellt glamouröst.
– Det är egentligen ingen trevlig process alls, säger hon till nyhetsbyrån AP.
Shiffrin följde sommar-OS hemifrån och kunde se sina landsmän, simmaren Caeleb Dressel och Simone Biles, granskas i sömmarna som två av de största amerikanska guldhoppen.
Dressel har senare sagt att det var skrämmande att känna pressen att vinna alla sina lopp och Simone Biles tvingades dra sig ur några av grenarna i gymnastiken på grund av hur mycket de enorma förväntningarna tyngde henne.
Shiffrin konstaterar att många ser det som en besvikelse om en stor amerikansk favorit missar guldet.
– Men då (Biles situation under OS i Tokyo) gick det ännu ett steg längre. Det skulle inte ens ha varit en besvikelse, men folk såg det inte ens som ett alternativ, säger hon.
– Det jag vet med mig om sådan press är att det inte är så lätt att vinna. Någonsin.
"Obehaglig och oviss"
Amerikanskan var en av medaljkandidaterna inför damernas storslalom på måndagen, men körde ur redan efter fem svängar.
Sara Hector, som leder storslalomcupen och var guldtippad, höll för trycket. Efteråt berättade svenskan dock om att favoritbördan varit tung att bära.
– Det har varit jobbigt att hantera. Kanske är det alla hormoner. Jag har varit så nervös och stressad, så hela kroppen har haft en sjukt hög anspänning som byggts upp under många dagar, sade hon.
Skridskostjärnan Nils van der Poel har efter sitt guldlopp på 5 000 meter varit inne på samma spår.
– Tävlingsdagen var ganska obehaglig och oviss tyckte jag, fram till att loppet startade, det var länge sedan jag var så nervös, sade han.
Samtidigt påverkar pressen alla olika. Walter Wallberg försökte inför OS att se det positiva i att vara medaljkandidat i puckelpisten.
– Det är kul. Då har man gjort något rätt och att man har en bra säsong bakom sig. Det känns bara bra och ganska givet eftersom jag haft fyra pallplaceringar, sade han.
Frågan är hur skrällguldet ändrar det till nästa OS, i Milano om fyra år.
"Förstår verkligen"
Sebastian Samuelsson kom till förra OS som en relativt okänd skidskytt. Men efter ett individuellt silver och stafettguldet är läget ett helt annat nu, konstaterar han.
– Jag tycker att det är jätteviktigt att vi pratar om det här. Det är klart, som idrottare på ett olympiskt spel är det en del press och går jag till mig själv är det väldigt stor skillnad nu mot för fyra år sedan, säger han.
– Det är en del av spelet och det gäller att hantera det på bästa sätt, men jag förstår verkligen om folk tycker att det är jobbigt.
Nyligen talade franska skidskyttestjärnan Émilien Jacquelin ut om att han kände sig deprimerad och hade svårt att njuta av sina framgångar.
Det har gjort intryck.
– Vi har inte pratat just om det, men det är klart att jag har pratat med honom. Jag tycker att det är väldig tråkigt om han känner så, säger Sebastian Samuelsson.
– Det man vill är ju att alla ska må bra och att idrotten ska vara ett ställe där alla är glada.