StjĂ€rnan skrek av smĂ€rta – borta resten av OS

USA:s Brianna Decker skrek av smÀrta och fick föras av isen pÄ bÄr i öppningsmatchen mot Finland. Nu missar hockeystjÀrnan resten av OS.

Brianna Decker och Ronja Savolainen trasslade ihop sig sÄ pass illa att Decker skadade sig och missar resten av OS-turneringen.

Brianna Decker och Ronja Savolainen trasslade ihop sig sÄ pass illa att Decker skadade sig och missar resten av OS-turneringen.

Foto: Petr David Josek/AP/TT

Olympiskt2022-02-04 04:11

Den 30-Äriga assisterande kaptenen fÀlldes av Finlands Ronja Savolainen i första perioden. De trasslade sedan ihop sig i fallet dÀr amerikanskans ben hamnade i en onaturlig vinkel.

Spelet blĂ„stes av nĂ€r Decker flera gĂ„nger skrek av smĂ€rta, liggandes pĂ„ isen. Hon bars ut pĂ„ bĂ„r, och spelade inte mer i matchen som USA vann med 5–2.

– Det var sjukt. Hon Ă€r en av de tuffaste spelarna jag nĂ„gonsin spelat med. Hon skulle inte stanna kvar pĂ„ isen och grĂ„ta om det inte var illa, sĂ€ger lagkamraten Amanda Kessel och fortsĂ€tter:

– Vi ville vinna för henne.

Amerikanskan, till vardags i Calgary, fick se slutet av matchen frÄn bÄset, stödd av kryckor. Hon missar resten av turneringen, enligt ESPN.

Det Àr ett hÄrt slag för det amerikanska landslaget. Den rutinerade Decker har stÄtt för 170 poÀng pÄ 146 landskamper.

Savolainen sÀger att hon Àr osÀker pÄ vad som hÀnde, och har bett om ursÀkt och kommer inte att drabbas av nÄgra repressalier.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!