Två favoriter missar OS – har testats positivt

Två av golfens storstjärnor missar OS – på grund av corona. Både amerikanen Bryson DeChambeau och världsettan Jon Rahm, Spanien, har testat positivt för covid-19.

Bryson DeChambeau har testat positiv för covid. Arkivbild.

Bryson DeChambeau har testat positiv för covid. Arkivbild.

Foto: Alastair Grant/AP/TT

Olympiskt2021-07-25 05:11

Bryson DeChambeau, rankad sexa i världen, testade positivt för covid-19 inför avresan till Tokyo. Han ersätts nu av Patrick Reed, meddelar USA Golf.

DeChambeau har vunnit åtta tävlingar på USA-touren, bland annat US Open förra året.

"Jag är djupt besviken över att inte kunna tävla i OS för USA", säger han i ett uttalande.

Dessutom har världsettan Jon Rahm testat positiv och missar även han OS-turneringen, meddelar Spaniens olympiska kommitté. Rahm vann tidigare i sommar US Open.

Det är andra gången på två månader som Rahm testar positivt för viruset. I juni tvingades han dra sig ur PGA-tävlingen i Ohio som han ledde stort när han testade positivt för covid-19 – för att bara några veckor senare ta hem segern i US Open.

Men det är inte bara DeChambeau och Rahm som kommer att saknas när OS-golfen inleds den 29 juli. Sedan tidigare står det klart att medaljtrion från OS i Rio inte kommer till spel. Justin Rose, Storbritannien, Henrik Stenson och Matt Kuchar, USA, missade samtliga att kvala in till spelen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!