Tyskland utslaget: "Tyvärr räckte det inte"

Seger var ett måste i gruppavslutningen. Men uppgiften visade sig vara för svår för Tyskland. "Tyvärr räckte det inte", säger förbundskapten Stefan Kuntz efter 1–1 mot Elfenbenskusten och OS-sortin.

Benjamin Henrichs, vänster, tröstas av Felix Uduokhai efter OS-sortin.

Benjamin Henrichs, vänster, tröstas av Felix Uduokhai efter OS-sortin.

Foto: Andre Penner/AP/TT

Olympiskt2021-07-28 12:08

Tyskland tog sig till OS-final i herrarnas fotbollsturnering i Rio de Janeiro 2016. Men någon kamp om medaljerna blir det inte i Tokyo.

Förbundskapten Stefan Kuntz & Co tar sig inte vidare från gruppspelet.

Tyskland, silvermedaljör för fem år sedan, behövde vinna mot Elfenbenskusten i gruppavslutningen för att sluta som ett av gruppens två främsta lag, men matchen på Miyagistadion i Rifu slutade 1–1.

Självmål av Henrichs

Motgången började med att Benjamin Henrichs stötte in bollen i eget mål i 67:e minuten och när Tyskland bara lyckades göra ett framåt, Eduard Löwen i 73:e, så räckte det inte för att säkra avancemang från grupp D.

"I början av matchen hade vi några målchanser och mot slutet var det mer desperation", säger förbundskapten Stefan Kuntz i ett uttalande på det tyska fotbollsförbundets webbplats.

"Laget gav verkligen allt och jag vill tacka dem för det. De ska vara stolta."

Mittfältaren Anton Stach:

"Det har varit speciellt att spela den här turneringen, vi ville så klart gå så långt som möjligt men det är inget vi kan ändra på nu."

I stället blir det Elfenbenskusten som gör gruppvinnaren Brasilien, guldmedaljör 2016 och som fick 3–1 i gruppavslutningen mot Saudiarabien, sällskap till kvartsfinalerna på lördag.

Även Sydkorea, 6–0 mot Honduras, och Nya Zeeland, 0–0 mot Rumänien, är vidare till kvartsfinal.

Egypten tvåa i gruppen

Egypten, jumbo i grupp C inför avslutning, fick resultaten med sig, slutade tvåa i gruppen och är därmed klart för slutspel.

Egyptiernas möte med Australien gav en 2–0-seger, efter mål av Ahmed Rayan och Ammar Hamdy, samtidigt som Argentina spelade 1–1 mot gruppvinnaren Spanien.

För Egypten väntar Brasilien i kvartsfinal. Spanien får ta sig an Elfenbenskusten.

Frankrike förlorade med hela 0–4 mot hemmanationen och gruppvinnaren Japan, slutade trea i gruppen och har spelat färdigt. Mexiko, 3–0 mot Sydafrika, lade beslag på andraplatsen i grupp A.

Fakta: Herrfotbollens OS-kvartsfinaler

Sydkorea-Mexiko.

Brasilien-Egypten.

Japan-Nya Zeeland.

Spanien-Elfenbenskusten.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!