USA OS-satsar på psykisk hälsa

USA kommer att satsa på fler resurspersoner kopplat till psykisk hälsa under OS och Paralympics i Peking i vinter.

Gymnastikstjärnan Simone Biles problem under OS i Tokyo öppnar för en amerikansk satsning på psykisk hälsa till vinter-OS. Arkivbild.

Gymnastikstjärnan Simone Biles problem under OS i Tokyo öppnar för en amerikansk satsning på psykisk hälsa till vinter-OS. Arkivbild.

Foto: Ashley Landis/AP/TT

Olympiskt2021-10-18 20:09

Satsningen kommer som en följd av bland annat gymnastikstjärnan Simone Biles som under OS i Tokyo i somras bröt lagtävlingen och hoppade av flera individuella finaler sedan hon mått dåligt psykiskt och öppet berättat om det.

– Vi lärde oss mycket i Tokyospelen och ser fram emot Peking med att bättre förstå vad våra idrottare behöver när det handlar om psykisk hälsa, säger Jessica Bartley, ansvarig för psykisk hälsa på USA:s olympiska kommitté.

Bartley säger att man redan gjort hälsoundersökningar gällande ångest, depression, ätstörningar, sömn och alkohol- och drogmissbruk de senaste månaderna för att bättre förstå sina idrottare.

Utbildad personal för psykisk vård kommer att finnas med i trupperna till OS och Paralympics tillsammans med terapeuter och psykologer.

– En av de saker vi vill förmedla på ett lite annat sätt jämfört med i Tokyo är att det här är tillgängligt för alla idrottare i USA:s lag, för alla ledare och familjemedlemmar. Så vi finns där för att stödja hela det amerikanska laget, säger Bartley.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!