Ordföranden: "Kommer bli minus för oss"

Speedwaysporten har tappat nästan var fjärde åskådare. Det visar en sammanställning som SVT Sport gjort. "Vi står inför ett väldigt utmanande år", säger Tomas Karlsson, ordförande i Dackarna.

Dackarna och Elitserien har drabbats av ett publikras.

Dackarna och Elitserien har drabbats av ett publikras.

Foto: Simon Hastegård

Speedway2019-10-16 16:46

Sammanställningen som SVT Sport gjort visar att Elitserien i speedway tappat 24 procent av sina åskådare, vilket är nästan var fjärde person som tidigare gått på speedway.

Målillalaget Dackarna är ett av lagen som drabbats och som stått för ett ganska så markant publikras. Klubben har tappat 33 procent av sin publik, trots att man vann grundserien och var i SM-final.
– Jag tror att en förklaring är att lokaltidningen sänder matcherna. Det är egentligen den enda förklaringen man kommer fram till, säger Dackarnas ordförande Tomas Karlsson och fortsätter:
– Vi måste titta mer på vad vi kan göra. Vi tycker ju att vi har en bra produkt men vi kanske måste göra något mer med arrangemanget och hitta något som kan locka mer. 

SM-finalen mellan Dackarna och Eskilstuna i år lockade knappt 9000 åskådare totalt över de två matcherna, vilket var en svag publiksiffra. Dackarna förlorade förvisso stort i den första matchen, men man hade så klart hoppats på mer.

Tomas Karlsson menar också på att man förlorat mycket pengar på att publiken svikit under hela säsongen. 
– Det rör sig om en miljon kronor, säger Karlsson.
En miljon kronor i förlust?
– Nej, totalt som publiktappet inneburit. Men vi har kunnat täcka upp det på andra saker, till exempel att vi har så bra sponsorer och är duktiga på andra sätt. Men alla förstår att det är tufft att ta igen hela den miljonen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!