Fördelen med Sveriges natur: "Är helt underbar"

Från Tyskland till de Småländska skogarna. Så har resan sett ut för Sascha Boeck och hans gäng som springer för Kaulsdorfer OLV Berlin. "Det har varit en trevlig resa med mycket natur som vi inte är så vana vid", säger Sascha.

Ute, Tom och Sascha Boeck bredvid familjevännen Kristen Käding.

Ute, Tom och Sascha Boeck bredvid familjevännen Kristen Käding.

Foto: Axel Norbro

Orientering2024-07-23 15:00

Sascha Boecks resa i Sverige startade inte med O-ringen, först ut var Malmö för att uppleva nya miljöer och samtidigt ta ett kort besök i Köpenhamn. 

– Malmö passade bra då det är så nära till Danmark så man kan besöka båda länderna på bara några timmar, säger Sascha Boeck.

Efteråt begav han sig tillsammans med mamma Ute, pappa Tom och en familjevän Kristen Käding, norrut med deras bil för att tävla i O-ringen.

Vad var det bästa under bilfärden till Rosenfors?

– Den svenska naturen är något helt underbart, sa de fyra deltagarna. Det är väldigt snålt med natur i Tyskland speciellt runt Berlin där vi bor.

Kommer ni besöka någon mer stad i Sverige innan ni åker hem?

– Nja, det beror lite på tiden. Vi åker hem nu på Söndag så det kan bli tajt men förhoppningsvis kanske vi hinner med någon upptäcktsfärd i närheten, svarade Sascha Boeck.

Eftersom ni åker så långt för att ställa upp i O-ringen. Har ni några mål som ni vill uppnå när tävlingen är slut?

– Mål har vi men inget fokus på hur tävlingen går. Vi försöker att njuta så mycket som möjligt och se till att resan blir rolig för oss alla. Jag är själv i lite dålig form just nu så det har varit tungt när jag har sprungit.

Är du intresserade av någon annan sport än orientering?

– Jag tycker om att resa mycket så det blir att man försöker kolla på de idrotterna som är populära i landet jag besöker. Annars är det ju alltid intressant med den lokala fotbollen i Berlin.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!