DM-medaljer för orienterare

Flera av våra lokala orienteringsklubbar har tävlat i DM i Eksjö i helgen. Många av utövarna har också gjort det riktigt bra och placerat sig i toppen i sina respektive klasser.

Orientering2017-09-05 11:45

Bäst gick det för Gamleby OK:s tolvåringar i stafetten. Laget vann guld.

DM-tävlingarna avgjordes vid foten av Skurugata och bjöd på utmanande terräng och var konditionskrävande.

Närmare 800 orienterare kom till start på lördagens medeldistans och något förre under stafetten dagen efter.

Individuellt gick det bäst för Vimmerby OK:s Agneta Olivestam, som kom tvåa i D55. Silver blev det även för Gamlebys Leif Sandgren i H70. Medaljer blev det också för Tove Vallerius, Gamleby OK, i D14, som var trea. Brons även till Gunnar Karlsson, Målilla i H55, Kent Granqvist, Västervik i H65 och för Lennart Sturesson, Västervik i H75.

I stafetten blev det ytterligare tre medaljer för klubbarna från trakten. Gamleby slog till i 12 års-klassen och vann totalt. I laget ingick Carl Öberg, Anja Svensson, Emil Nilsson, Vidar Pihl och Tuva Östangård.

Gamleby kom också tvåa i staffetten i D14. Samma placering nådde Vimmerby OK:s i D35.