Etapp av O-ringen 2024 i Hultsfreds kommun

När klassiska O-ringen avgörs i Oskarshamn 2024 kommer en av etapperna avgöras i trakterna av Målilla och Rosenfors.

När O-ringen avgörs 2024 i Oskarshamnstrakten kommer även en etapp att gå i Målilla.

När O-ringen avgörs 2024 i Oskarshamnstrakten kommer även en etapp att gå i Målilla.

Foto: Fredrik Persson / TT

Orientering2021-06-01 16:00

O-ringen avgörs vecka 30 varje sommar och lockar i regel över 18 000 deltagare med såväl världselit som motionärer på plats. 2022 var det tänkt att Oskarshamn skulle vara värdkommun för arrangemanget, men coronapandemin satte stopp för tävlingen både ifjol och i år. Därmed sköts arrangemanget i Oskarshamn fram två år i tiden.

En av tävlingens dagsetapper ska avgöras i trakterna kring Målilla och Rosenfors. Målilla OK kommer att bistå med funktionärer för detta och Hultsfreds kommun är förberedda på att lösa mycket av det praktiska till arrangemanget.

– Vi fick information kring detta redan för ett par år sedan, men nu kom ju pandemin emellan så vi har fått avvakta ett par år. Vi ska generellt försöka bidra så gott vi kan när det gäller de logistiska bitarna på tävlingsdagen som att se till att det finns tillgång till vatten så att deltagarna kan duscha. Dessa tjänster kommer vi få betalt för av O-ringens orgnanisation, säger Hultsfreds Kommunalråd Lars Rosander. 

Med över 18 000 deltagare och ett stort antal gäster utöver det i form av åskådare så kommer behovet av logi under veckan också att vara stort i trakten.

– Många kommer att bo i Oskarshamn, men vi kommer att vara beredda på att besökare även vill bo i vår kommun under veckan. Det finns behov av att ställa upp husvagnar, husbilar och tält och även hyra stugor och hus. Det är ett bra tillfälle att marknadsföra kommunen som turismmål när så många besöker trakten, säger Lars Rosander.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!