Hemma på mammas gata i Målilla: "Får lite festivalkänsla"

Tillbaka på mammas gata, trots att det är skog. Någonstans ditåt i alla fall är det för David Vestgöte. Vi stötte på honom när han hade fullt upp med sina två minstingar, tvååringen Ilse och fyraåringen Gustav. "Det är roligt att vara tillbaka här eftersom jag är uppväxt i Målilla", säger David, tävlandes i O-ringen för Stigtomta OK.

David Vestgöte tillsammans med två av sina barn, Ilse och Gustav. David är tillbaka i sina hemtrakter för årets upplaga av O-ringen.

David Vestgöte tillsammans med två av sina barn, Ilse och Gustav. David är tillbaka i sina hemtrakter för årets upplaga av O-ringen.

Foto: Jens Lidesjö

Orientering2024-07-23 07:00

Efternamnet till trots är alltså Daniel Vestgöte smålänning. Och extra kul förstås som den orienterare han är, så avgörs några etapper i hans gamla hemtrakter. 

– Klart att det är lite speciellt för mig att O-ringen avgörs här. Sen kan jag inte säga att jag känner till terrängen ändå. 

Runt omkring springer hans två små barn omkring och busar för fullt. Hans två äldsta var i skrivande stund ute och tävlade. 

Numera bor familjen Vestgöte i trakterna av Nyköping och det är orientering som gäller för hela slanten.

– Det är en av tjusningarna med den här idrotten. Hela familjen tävlar, även de här två, säger David och tittar ner på Ilse och Gustav. De springer "Miniknat" (lekfullt snitslad minibana för de allra yngsta). 

Det är för övrigt ett stort gäng från Stigtomta-klubben på plats i Småland. Många av dem är bra kompisar. 

– Ja, jag har väldigt många vänner som orienterar och det blir något att samlas kring. Och som förälder har orienteringen också den fördelen att vi alla kan vara med och idrotta. I de flesta andra sporter så får man sitta på läktaren och titta på sina barn, men inte i orientering. 

Vad säger du om själva upplevelsen i sig. Om folkfesten och alla människor som är här?

– Det är så häftigt. När jag var yngre var jag ofta på Hultsfredsfestivalen. Jag får lite av samma känsla här.  

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!