Ingen VC-avslutning för Bergman

En stafettseger i världscuptävlingarna i Idre blev Gustav Bergmans sista framträdande i världscupen för i år. 30-åringen kommer inte att ställa upp i världscupavslutningen i Italien.

Gustav Bergman stannar på hemmaplan. Arkivbild.

Gustav Bergman stannar på hemmaplan. Arkivbild.

Foto: Nisse Schmidt/TT

Orientering2021-08-25 20:08

– Jag ska vara hemma med familjen. Det har varit väldigt mycket resande och min fru har fått ta ett orimligt stort ansvar, det kändes som att det var dags för mig att ta det, säger Gustav Bergman.

När världscupen senast avgjordes, 2019, var det Bergman som stod som slutlig segrare. Just nu ligger svensken på en sjätteplats, inte vad han hoppats på inför säsongen.

– I Idre var jag besviken med framför allt resultaten och hur veckan utvecklade sig. Jag hade inte bästa uppladdningen med sjukdom och skadeproblem, men jag hade höga förväntningar.

EM och VM blev däremot mycket bättre än förväntat.

– På VM gjorde jag väldigt bra prestationer på alla lopp och kom hem med fler medaljer än jag trott var möjligt. Och EM var sprint-EM, vilket inte är min starkaste gren. Att komma hem med en individuell medalj är mer än jag kunnat tro.

Men fler internationella tävlingar kommer det inte att bli den här säsongen.

– Det känns som ett bra beslut, säger Bergman.

– Jag har tävlat klart internationellt, men nationellt har jag inte riktigt bestämt hur det blir. Det blir stor skillnad på att åka över en helg nationellt och att åka en vecka till Italien, en stor skillnad i hur det går ut över familj och alla runt omkring.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!