Livat på O-ringen

O-ringen har i flera år inneburit folkest av stora mått. Årets tävling i Eksjö är inget undantag. För många är just den sociala biten viktigast. Sen gör det ju inget om det går bra också. Som för Vimmerby OK:s Cristian Olivestam till exempel. Inför den femte och sista etappen leder han sin klass H40 motion.

Flera lokala löpare bra med i sammandraget

Flera lokala löpare bra med i sammandraget

Foto:

Orientering2009-07-24 06:10


Cristian Olivestam har varit med i toppen hela veckan och går ut i en ganska klar ledning på dagens etapp, den femte och sista. Dryga fem minuter skiljer ner till tvåan Stefan Angergård från Hagaby GoIF.
Olivestams klass är ett bra tecken på bredden i orienteringen där man i mångt och mycket kan välja klass efter egen förmåga. VOK:aren trycker just på en sak till sin lyckade insats i O-ringen.
- Ja, jag har lärt mig läxan. Man får aldrig springa så hårt att man inte kan följa med på kartan. Det man bommar där kan man aldrig springa ikapp, säger han.
Att han skulle toppa klassen inför den sista etappen var inget han hade räknat med.
- Det är en total överraskning, jag funderade inte alls i de banorna innan tävlingen startade. Jag tänkte bara att jag inte skulle ha några krav på mig själv och så kom jag tvåa på första etappen, säger Olivestam med ett skratt.
- Nu ska jag vinna, jag hoppas klara av det, fortsätter han.
En annan VOK:are som har gjort det bra är Emma Pettersson i klassen D18. Hon kom sexa på torsdagen och ligger också på samma placering totalt. Med en bra avslutning i dag kan hon avancera i slutställningen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!