Orienteringseliten kommer till Västervik - igen

Den 10–11 april arrangerar Västerviks OK två deltävlingar i Swedish League där den ena är ultra-SM. "Vi tror att alla de bästa kommer", säger tävlingsledaren Jakob Lööf.

Västerviks OK hoppas att Tove Alexandersson kommer tillbaka till Västervik.

Västerviks OK hoppas att Tove Alexandersson kommer tillbaka till Västervik.

Foto: Malin Belfrage

Orientering2021-03-24 11:30

På tisdagen gjordes en hel del förändringar i vårens SM-program för orienteringen. SM i natt, sprint och sprintstafett skjuts på framtiden, men ultra-SM i Västervik kommer att genomföras med restriktioner.

– 75 damer och 75 herrar kommer hit för att tävla på lördag och söndag. Senast det var en elittävling i orientering någonstans i Sverige var i oktober så jag utgår från att många och de allra bästa kommer hit. Vi har fått väldigt bra respons sen senast vi arrangerade en elittävling. Det är många som ser fram emot att komma hit, det blir en bra värdemätare, säger Jakob Lööf.

undefined
Landslagsorienteraren Gustav Bergman är redan anmäld.

Inga lokala orienterare är med då den ende elitlöparen är Jakob själv och han är tävlingsledare den här gången.

– Det finns en liten chans att det hinner öppnas upp för motionärer och då kommer vi låta juniorer få vara med, men sannolikheten för det är nog väldigt liten.

Ultra-SM innebär 21 kilometer för damerna och 25 för herrarna med start och mål i Åldersbäck och sju vätskestationer.

– Det är i stort sett bara i ultra som det är så långa banor så det blir verkligen en utmaning. Skulle det regna och vara kallt blir det extra tufft. Men vi har bra förutsättningar för ultra-lång här i Västervik och vårt område har börjat bli populärt för orienterarna utifrån. Folk har börjat märka att Västervik är ett kanonområde att orientera i och det är roligt, tycker Jakob Lööf som har ett par veckor till på sig att förbereda inför SM-tävlingen.

Karta: VO-torpet
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!