Siktar mot VM-guld

Han är Sveriges, ja kanske till och med världens, hetaste orienterare. I går laddade 29-årige Peter Öberg i Målillaskogarna. Säsongens stora mål är VM i Ungern i mitten av augusti. - Min säsong har varit fantastiskt bra. Det är en dröm att ta ett VM-guld, säger Peter Öberg.

En samlad världscupledare. Peter Öberg toppar sensationellt världscupen - men är medveten om att det blir svårt att beålla den positionen.

En samlad världscupledare. Peter Öberg toppar sensationellt världscupen - men är medveten om att det blir svårt att beålla den positionen.

Foto:

Orientering2009-07-06 06:23

I söndags fick Målilla besök av ett gäng orienterare från OK Hällen och KFUM Örebro. Det blev två träningspass i Målillaskogarna, men också två pass i Oskarshamn på lördagen. Anledningen var att de ville känna på terrängen där SM ska avgöras senare under året.

Dubbla guld i NM
Landslagsorienteraren Peter Öberg var imponerad.
- Jag är positivt överraskad över terrängen och kartorna är bra. Det är ganska stenigt och mycket tät skog, men det går också att springa ganska fort emellanåt. De kommer säkert att göra ett fint arrangemang här, tror Nyköpingsboende Öberg.
SM i all ära. Just nu är det inte det som upptar Peter Öbergs tankar.
- Nej, för tillfället ligger inte fokus på SM för min del. Men det är jättekul när det väl är dags och för mig är det en självklarhet att vara med i SM.
Istället är det tävlingar som Världscupen, World Games och - framför allt - VM som Öberg fokuserar på.
Ett annat stort mål - Nordiska Mästerskapen - är redan avklarat med mycket gott resultat. Det blev guld i både medeldistans och i stafett. För Öberg var triumfen i medeldistansloppet den första stora internationella titeln individuellt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!